Betaalpas

Veilig en wereldwijd betaalgemak

Met de Betaalpas van ING kunt u snel en veilig betalen en geld opnemen. Zowel in Nederland als in het buitenland. En er komen steeds meer mogelijkheden bij, waardoor betalen met de Betaalpas steeds gemakkelijker wordt.

Mogelijkheden ING Betaalpas

 • Contactloos betalen tot en met 25 euro zonder pincode
 • De daglimiet van uw Betaalpas (tijdelijk) aanpassen
 • Ook buiten Europa te gebruiken
 • Met retourpinnen een gepind bedrag laten terugstorten
 • Met Dip & Go bij parkeerautomaten zonder pincode betalen
 • Extra Betaalpas: € 2,87 per kwartaal
 • Mijn Betaalpas : een pas met uw eigen foto erop

Tarieven en limieten

Alles wat u wilt weten over betalen en geld opnemen met de Betaalpas vindt u in dit overzicht.

Contactloos betalen met uw Betaalpas

U kunt contactloos betalen met een daarvoor geschikte Betaalpas. U herkent de ‘contactloze’ Betaalpas aan het contactloze logo op de achterkant van de Betaalpas. U betaalt met deze pas heel eenvoudig door de telefoon/pas tegen de betaalautomaat te houden.

Kies zelf uw daglimiet: standaard of juist persoonlijk

Grote aankoop? Bijvoorbeeld een keuken? Handig: u kunt het óók afrekenen met uw Betaalpas. In de winkel of aan de deur? Geen probleem. Wijzig de daglimiet en u kunt er direct gebruik van maken.

Uw Betaalpas in het buitenland

Ook in het buitenland kunt u eenvoudig en veilig met uw Betaalpas betalen. Vaak precies zoals u in Nederland gewend bent. Gaat u naar een land buiten Europa? Dan kunt u het gebruik van uw Betaalpas (tijdelijk) instellen op wereldwijdgebruik.

Retourpinnen met uw Betaalpas

U kunt met uw ING Betaalpas ook Retourpinnen. Retourpinnen is een terugbetaling van een winkelier aan zijn klant. Het is als het omgekeerde van een betaling met de Betaalpas. U brengt een artikel terug naar de winkel, waarvoor u geld terug krijgt. U stopt uw Betaalpas in een betaalautomaat en de winkelier boekt het bedrag terug op uw Betaalrekening. Het bedrag staat de volgende werkdag weer op uw Betaalrekening. Retourpinnen kan met iedere ING Betaalpas (particulier en zakelijk). U kunt alleen Retourpinnen als de oorspronkelijke aankoop ook met een Betaalpas betaald is.

Dip & Go: veilig betalen bij parkeerautomaten

Bij een groot aantal parkeerautomaten en tolwegen kunt u veilig en snel met uw Betaalpas betalen zonder dat u uw pincode hoeft in te toetsen.

Veilig omgaan met de Betaalpas

 • Houd uw pincode geheim. Let erop dat tijdens het intoetsen van uw pincode niemand meekijkt.
 • Geef uw pincode niet door aan anderen.
 • Medewerkers van de ING of politie vragen nooit om uw pincode: niet per brief, mail of telefonisch. Geef deze daarom nooit af.
 • Schrijf uw pincode niet op. Als u de pincode niet kunt onthouden, dan mag u de pincode versleuteld noteren zodat anderen uw pincode niet kunnen achterhalen. De ING raadt u in het kader van veiligheid aan uw pincode uit het hoofd te leren.
 • Bewaar uw Betaalpas zorgvuldig.
 • Bent u uw pincode vergeten? U kunt uw huidige pincode opnieuw aanvragen. U ontvangt binnen 4 werkdagen een afhaalbericht waarmee u uw pincode kunt afhalen op het ING- kantoor of een ING-servicepunt.
 • Bel bij verlies of diefstal direct:+31 (0)20 22 888 00
Tip: sla dit telefoonnummer op in uw mobiele telefoon, zodat u het altijd bij de hand heeft.

Hulp nodig?

Deel deze pagina

Wijzig de limiet van uw Betaalpas
Gaat u binnenkort een grote aankoop doen, en wilt u niet met contant geld over straat? Wijzig dan de daglimiet van uw Betaalpas

Zo werkt het