Hulp nodig?

Deel deze pagina

Bankspaarhypotheek

Zekerheid zonder verrassingen achteraf

  • Hypotheek afgelost aan het eind van de looptijd
  • Fiscaal aantrekkelijk sparen in box 1
  • Vast maandbedrag tijdens rentevaste periode

Het product

De Bankspaarhypotheek is een combinatie van een aflossingsvrije lening en een Bankspaarrekening. Aan het einde van de looptijd lost u de hele Bankspaarhypotheek af met het gespaarde vermogen.

Zo werkt de Bankspaarhypotheek

Met de Bankspaarhypotheek spaart en leent u tegelijkertijd. U betaalt maandelijks hypotheekrente over uw lening en legt een bedrag in op uw Bankspaarrekening. Bij deze hypotheekvorm is het rentepercentage dat u betaalt voor de hypotheek gelijk aan het rentepercentage dat u ontvangt over het gespaarde bedrag. De Bankspaarrekening is geblokkeerd en verpand aan de bank. Dat wil zeggen dat u gedurende de looptijd van de hypotheek niet over het opgebouwde kapitaal kunt beschikken.

Bankspaarhypotheek nog beperkt mogelijk

Het afsluiten van een Bankspaarhypotheek is alleen mogelijk als u al een hypotheek heeft op basis van vermogensopbouw in box 1. Heeft u een hypotheek op basis van bijvoorbeeld een Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW) of een Spaarrekening Eigen Woning (SEW)? Dan kunt u deze onder bepaalde voorwaarden zonder belastingheffing omzetten naar een ING Bankspaarhypotheek. Dit proces heet ‘Fiscaal Geruisloze Inbreng’. Wilt u uw hypotheek oversluiten naar de ING? Onze adviseur of uw tussenpersoon vertelt u hier graag meer over.

Advies voor uw persoonlijke situatie

Onze hypotheekadviseur beantwoordt al uw vragen en adviseert over een hypotheek die bij u past. Maak een afspraak via 020 22 888 88 (lokaal tarief). Wij helpen u graag op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Lees de financiële bijsluiter

Voor de Bankspaarhypotheek is een financiële bijsluiter opgesteld met informatie over het product, de kosten en risico's. Lees de financiële bijsluiter goed door voordat u het product koopt. Of bel 020 22 888 88 (lokaal tarief). Wij helpen u graag op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Voor wie?

Past de Bankspaarhypotheek bij u?

De Bankspaarhypotheek kan de juiste keuze zijn als u:
  • al vermogen opbouwt in box 1 en dit wilt inbrengen in een ING Bankspaarhypotheek
  • zekerheid wilt dat u uw hypotheek aan het einde van de looptijd kunt aflossen
  • optimaal gebruik wilt maken van hypotheekrenteaftrek
  • onder bepaalde voorwaarden fiscaal aantrekkelijk wilt sparen in box 1

Meer zekerheid over uw maandlasten?

U kiest zelf een rentevaste periode. Als u meer zekerheid over uw maandlasten wilt, kunt u een lange rentevaste periode kiezen. De maximale rentevaste periode is 20 jaar. U houdt in dat geval 20 jaar lang dezelfde maandlasten.

Dempende werking maandlasten

Bij een Bankspaarhypotheek zijn de hypotheekrente en de spaarrente gekoppeld. Als bijvoorbeeld de hypotheekrente na afloop van een rentevaste periode gestegen is, dan gaat u meer hypotheekrente betalen. Maar ook de rente op uw spaarrekening stijgt dan, waardoor u minder hoeft in te leggen. Dit betekent dat deze gekoppelde rente het effect van een rentewijziging op de maandlasten dempt.

Advies voor uw persoonlijke situatie

Wilt u een persoonlijk advies? De ING Hypotheekadviseur geeft u graag antwoord op al uw vragen en adviseert over een hypotheek die bij u past. Bel 020 22 888 88 (lokaal tarief). Wij helpen u graag op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Kosten van hypotheekadvies

Voor het hypotheekadvies betaalt u advieskosten. Dat is een vast bedrag. U kunt altijd vrijblijvend een oriënterend gesprek voeren met een ING Hypotheekadviseur.

Kosten

Kosten

U betaalt voor een Bankspaarhypotheek:
  • kosten bij het afsluiten
  • maandlasten

Kosten bij het afsluiten van een Bankspaarhypotheek

Voor hypotheekadvies betaalt u advieskosten. Dat is een vast bedrag. U kunt altijd vrijblijvend een oriënterend gesprek voeren met een ING Hypotheekadviseur. Houdt u daarnaast nog rekening met bijvoorbeeld notaris- en taxatiekosten.

Maandlasten van een Bankspaarhypotheek

Het maandbedrag bestaat uit rente en de inleg op de Bankspaarrekening. Dit bedrag verandert niet tijdens uw rentevaste periode. Aan het einde van de rentevaste periode wordt het maandbedrag opnieuw berekend aan de hand van uw nieuwe rentepercentage.

Advies voor uw persoonlijke situatie

Wilt u een persoonlijk advies? De ING Hypotheekadviseur geeft u graag antwoord op al uw vragen en adviseert over een hypotheek die bij u past. Bel 020 22 888 88 (lokaal tarief). Wij helpen u graag op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Voorwaarden

Als u een Bankspaarhypotheek afsluit, is het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Dat kunt u lezen in de onderstaande voorwaarden. U leest er bijvoorbeeld op welk moment u uw hypotheeklasten betaalt. Heeft u nog vragen over de Bankspaarhypotheek, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Veelgestelde vragen