Hulp nodig?

Deel deze pagina

De nieuwe ING Fame Game
Jongeren die vroeg leren omgaan met geld, komen later minder vaak in financiële problemen. De ING Fame Game is een app voor de iPhone die jongeren stimuleert hun talent te ontwikkelen, al vroeg leert omgaan met geld en op die manier voorbereidt op (financiële) zelfstandigheid.

Naar de ING Fame Game

Jongerenrekening 12 tot 18 jaar

Leuk, leerzaam en veilig

 • Gratis bankrekening op naam van uw kind
 • Uw kind kan zelf mobiel bankieren en internetbankieren
 • Keuze voor gratis pinpas met eigen ontwerp
 • Met een aparte spaarrekening

Het product

Vanaf 12 jaar gaat uw kind steeds meer op eigen benen staan. Ook op het gebied van geldzaken. De Jongerenrekening helpt hierbij met een eigen Betaalpas, internetbankieren en de Oranje Spaarrekening. En via uw eigen Mijn ING houdt u eenvoudig een oogje in het zeil. Bovendien kunt u voor uw kind de Mobiel Bankieren App downloaden, als uw kind in het bezit is van een smartphone.

Koptelefoon cadeau

Als u een Jongerenrekening opent, krijgt uw kind een koptelefoon met 6 verschillende skins cadeau. Speciaal voor knappe koppen!

Altijd en overal saldo checken

Uw kind kan met de Jongerenrekening pinnen, internetbankieren en gebruikmaken van onze handige Mobiel Bankieren App. Zo kan uw kind altijd en overal zijn/haar saldo checken, bijvoorbeeld in de schoolkantine.

Sparen met de Oranje Spaarrekening

Bij de Jongerenrekening zit ook een Oranje Spaarrekening. Zo leert uw kind hoe geld groeit met rente. Wil uw kind sparen voor een mobiele telefoon of een mooie fiets? Het is heel eenvoudig om een doelbedrag in te stellen, en een naam en afbeelding toe te voegen. Zo kan uw kind meerdere spaardoelen aanmaken in één Oranje Spaarrekening. Zo ziet uw kind direct waarvoor het spaart en hoever het al is.

Een persoonlijke pas voor uw kind

Bij de Jongerenrekening kan uw kind zelf bepalen hoe de Betaalpas eruit komt te zien. Een stoere foto, een huisdier of idool; bijna alles is mogelijk. De persoonlijke Betaalpas is alleen gratis bij de eerste aanvraag van een pas bij de Jongerenrekening. Normaal kost een Mijn Betaalpas € 9,75. Uiteraard kunt u ook altijd kiezen voor een standaard Betaalpas. Op beide passen zijn alle betaalfunctionaliteiten, zoals contactloos betalen, beschikbaar.

Voor wie?

Een Jongerenrekening is een complete bankrekening voor kinderen van 12 tot 18 jaar.

De Jongerenrekening past bij u en uw kind als:

 • Uw kind tussen de 12 en 18 jaar is 
 • U uw kind zelf geldzaken wilt laten regelen
 • U niet wilt dat uw kind rood kan staan
 • U de rekening via uw eigen Mijn ING of de Mobiel Bankieren App wilt beheren
 • U niet wilt dat uw kind per dag meer dan € 250 geld op kan nemen bij een geldautomaat
 • U alles in één keer geregeld wilt hebben: pinpas, Mijn ING (internetbankieren) en 
  Oranje Spaarrekening

Andere mogelijkheden

Past een andere rekening toch beter bij u? Bekijk onderstaand overzicht:

RekeningOmschrijving
KinderrekeningVoor kinderen tot 12 jaar
StudentenrekeningVoor kinderen die gaan studeren
BasispakketVoor kinderen die al in het bezit zijn van een Jongerenrekening bij de ING
Groei Groter RekeningAls u wilt sparen voor later voor uw (klein)kind zonder dat uw kind toegang heeft tot de rekening
 

Kosten

Een Jongerenrekening is gratis

De Jongerenrekening met Betaalpas van 12 tot 18 jaar is gratis. Bij de eerste aanvraag van een pas is de persoonlijke (Mijn) Betaalpas gratis. Voor de Jongerenrekening gelden dus geen tarieven met uitzondering van pinnen buiten eurolanden en de vervanging van een Betaalpas. Deze tarieven kunt u nalezen in het Kostenoverzicht ING betaalproducten particulieren zodat u weet waar u aan toe bent.

Voorwaarden

Jongerenrekening inclusief Oranje Spaarrekening

Als u een Jongerenrekening inclusief een Oranje Spaarrekening voor uw kind opent, is het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Dat kunt u lezen in de onderstaande voorwaarden. U leest er bijvoorbeeld over de regels die gelden voor het gebruik van de Jongerenrekening en de Oranje Spaarrekening. Maar ook de Algemene Bankvoorwaarden vindt u er. Heeft u nog vragen over de Jongerenrekening en de Oranje Spaarrekening, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Veelgestelde vragen

1. Hoe kan ik de Jongerenrekening openen?

Als u de rekening opent via een ING-kantoor, is het in één keer geregeld. U loopt dan samen met uw kind zo weer naar buiten met een Jongerenrekening, een Oranje Spaarrekening, Mijn ING, een werkende pinpas, en de koptelefoon. U kunt de Jongerenrekening natuurlijk ook openen via Mijn ING (internetbankieren). In beide gevallen wordt de rekening van uw kind automatisch toegevoegd aan uw eigen Mijn ING, als u in het bezit hiervan bent.

2. Hoe kan ik of mijn kind een bedrag opnemen van de Jongerenrekening?

Geld opnemen kan alleen als uw kind een Betaalpas heeft. Daarmee kunt u en/of uw kind een bedrag opnemen op elk ING-kantoor en bij alle geldautomaten.

3. Hoe kan ik het saldo van de Jongerenrekening checken?

Vanaf 12 jaar heeft uw kind de mogelijkheid om zelf toegang te krijgen tot Mijn ING en de Mobiel Bankieren App. Zo kan uw kind altijd en overal zijn of haar saldo checken. Daarnaast kunt u de Jongerenrekening toevoegen aan uw eigen Mijn ING. Zo ziet u via uw eigen Mijn ING of via de Mobiel Bankieren App het saldo van de rekening van uw kind. Als uw kind een Betaalpas heeft, kunt u ook bij de geldautomaten van de ING het saldo opvragen.

4. Kan ik ook kiezen voor een andere type spaarrekening?

De Oranje Spaarrekening hoort bij de Jongerenrekening. Omdat ING kinderen al zo jong mogelijk bewust wil maken van het verschil tussen betalen en sparen en dat met rente geld groeit, ontvangt u de Oranje Spaarrekening standaard als u een Jongerenrekening opent. Bent u benieuwd welke andere type spaarrekeningen nog geschikt zijn, kijk hier voor een overzicht van alle spaarrekeningen.

5. Wat gebeurt er met de Jongerenrekening als uw kind 18 jaar wordt?

De Studentenrekening is voor uw kind de voordeligste en makkelijkste betaalrekening als hij of zij 18 jaar is geworden. Daarom zetten we de Jongerenrekening automatisch om naar een Studentenrekening. Zorg er wel voor dat je inkomsten van de DUO op deze Studentenrekening stort. Heeft uw kind geen inkomsten van de DUO? Dan hebben wij een Bewijs van Inschrijving nodig om zeker te weten dat uw kind studeert. 

Gaat uw kind niet studeren? Geen probleem, dan zetten we de Studentenrekening binnen een halfjaar na zijn of haar 19e verjaardag automatisch om in een Betaalrekening in een OranjePakket. Tot die tijd betaalt uw kind niets voor de rekening.

Beoordelingen

Zo beoordelen ING-klanten de Jongerenrekening