Hulp nodig?

Deel deze pagina

Kinderrekening tot 12 jaar

Gratis bankrekening op naam van uw kind

 • Gratis bank- en spaarrekening in één
 • Variabele rente 1,00%
 • Slimme spaarpot: Pinniemaat cadeau

Het product

Zakgeld, een mooi rapport, ongemerkt spaart uw kind een leuk bedrag bij elkaar. Met een Kinderrekening leert uw kind beter omgaan met geld. Onder uw toezicht natuurlijk. U houdt een oogje in het zeil via uw eigen Mijn ING en de Mobiel Bankieren App.

Pinniemaat cadeau

Als u een Kinderrekening opent en hier € 25 op stort, krijgt uw kind een Pinniemaat cadeau: de leukste spaarpot van Nederland!

Kenmerken Kinderrekening

 • Gratis rekening op naam van uw kind
 • Uw kind leert zelf sparen en kleine uitgaven te doen
 • Keuze voor gratis pinpas met eigen ontwerp

Een persoonlijke pas voor uw kind

Bij de Kinderrekening kan uw kind zelf bepalen hoe de Betaalpas eruit komt te zien. Een stoere foto, een huisdier of idool; bijna alles is mogelijk. De persoonlijke Betaalpas is gratis bij de eerste aanvraag van een pas bij de Kinderrekening. Normaal kost een Mijn Betaalpas € 9,75. Bij de Kinderrekening heeft uw kind ook direct een Betaalpas gekregen. Vindt u uw kind te jong voor de Betaalpas? Leg de pas dan nog even weg.

Voor wie?

De Kinderrekening past bij u en uw kind als:

 • Uw kind jonger is dan 12 jaar
 • U de rekening van uw kind via Mijn ING of via de Mobiel Bankieren App wilt beheren
 • U niet wilt dat uw kind per dag meer dan € 250 geld kan opnemen bij een geldautomaat
 • U wilt dat uw kind leert wat sparen en rente is, en wat de waarde van geld is
 • U niet wilt dat uw kind rood kan staan

Andere mogelijkheden

Past een andere rekening toch beter bij u? Bekijk onderstaand overzicht:

RekeningOmschrijving
JongerenrekeningAls uw kind ouder dan 12 jaar is
Groei Groter RekeningAls u wilt sparen voor later voor uw (klein)kind zonder dat uw kind toegang heeft tot de rekening
 

Kosten

Kinderrekening en pas zijn gratis

De Kinderrekening van 0 tot 12 jaar is gratis. Bij de eerste aanvraag van een pas is de persoonlijke (Mijn) Betaalpas gratis. Voor de Kinderenrekening gelden dus geen tarieven met uitzondering van pinnen buiten eurolanden en de vervanging van een Betaalpas. Deze tarieven kunt u nalezen in het Kostenoverzicht ING betaalproducten particulieren zodat u weet waar u aan toe bent.

Voorwaarden

Als u een Kinderrekening voor uw kind aanvraagt, is het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Dat kunt u lezen in de onderstaande voorwaarden. U leest er bijvoorbeeld over de regels die gelden voor het gebruik van de Kinderrekening. Maar ook de Algemene Bankvoorwaarden vindt u er. Heeft u nog vragen over een Kinderrekening, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Rente

Uw kind krijgt rente over het saldo op de Kinderrekening. De rente wordt op de eerste werkdag in januari bijgeschreven op de Kinderrekening. De rente is variabel. Een variabele rente betekent dat de rente door ING naar boven of naar beneden kan worden aangepast. Over een rentedaling informeren we u uiterlijk twee maanden voor de wijziging. De ING hoeft een rentestijging niet vooraf aan te kondigen.

Wilt u de rente berekenen?

 • Neem dan het positieve eindsaldo per dag in de periode van 1 januari tot en met 31 december.
 • Vermenigvuldig het positieve eindsaldo per dag met het op die dag geldende rentepercentage en deel de uitkomst door 100.
 • Deel het resultaat daarvan vervolgens door het aantal dagen in dat jaar (365 of, in een schrikkeljaar, 366 dagen). Het resultaat is de opgebouwde rente in euro’s van die dag.
 • Tel de opgebouwde rente van alle dagen met een positief eindsaldo bij elkaar op. Dit is de opgebouwde rente in euro’s op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

1. Hoe kan ik de Kinderrekening openen?

Als u de rekening opent via een ING-kantoor, is het in één keer geregeld. U loopt dan samen met uw kind zo weer naar buiten met een rekening, een werkende pinpas en de Pinniemaat. U kunt de Kinderrekening natuurlijk ook openen via Mijn ING (internetbankieren). In beide gevallen wordt de rekening van uw kind automatisch toegevoegd aan uw eigen Mijn ING, als u in het bezit hiervan bent.

2. Hoe kan ik een bedrag op een Kinderrekening storten?

Als u een Kinderrekening opent, moet u minimaal € 25 storten. U kunt deze storting contant doen via een ING-kantoor. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om dit via Mijn ING of via de Mobiel Bankieren over te maken. Het bedrag van € 25 kan niet automatisch geïncasseerd worden.

3.Hoe kan ik het saldo van de Kinderrekening checken?

U ziet het saldo op de afschriften. Als er een overschrijving heeft plaatsgevonden, ontvangt u maandelijks een afschrift. Als uw kind een Betaalpas heeft, kunt u bij de geldautomaten van de ING ook het saldo opvragen. Daarnaast kunt u de Kinderrekening ook toevoegen aan uw eigen Mijn ING. Zo ziet u via Mijn ING of via de Mobiel Bankieren App het saldo van de rekening van uw kind.

4.Kan ik sparen op de Kinderrekening?

Ja, uw kind krijgt rente op de Kinderrekening. U kunt dus samen met uw kind sparen op deze rekening. Als uw kind 12 jaar wordt, gaat de Kinderrekening automatisch over in een Jongerenrekening. Op deze rekening wordt geen rente meer vergoed, maar kan uw kind zelf verder sparen op bijvoorbeeld de Oranje Spaarrekening, die aan de Jongerenrekening gekoppeld gaat worden. Wilt u zelf sparen voor de toekomst van uw kind zonder dat uw kind toegang heeft tot de rekening? Dan is de Groei Groter Rekening een beter alternatief.

5. Wat gebeurt er met de Kinderrekening als mijn kind 12 wordt?

Als uw kind 12 jaar wordt, gaat de Kinderrekening automatisch over in een Jongerenrekening. Op deze rekening krijgt uw kind geen rente meer. Uw kind kan zelf verder sparen op de Oranje Spaarrekening, die aan de Jongerenrekening gekoppeld kan worden.

 

Beoordelingen

Zo beoordelen ING-klanten de Kinderrekening