Machtigen

Bij de ING kunt u eenvoudig iemand machtigen om uw Betaalrekening te beheren. De gemachtigde kan dan uit uw naam onder andere betaalopdrachten doen.

Bevoegdheden gemachtigde

De gemachtigde kan alleen (geld)handelingen verrichten voor producten die direct aan de Betaalrekening zijn gekoppeld. De gemachtigde kan geen producten aanvragen of wijzigen. De rekening blijft altijd op naam van de rekeninghouder staan. De rekeninghouder is verantwoordelijk voor de handelingen van de gemachtigde. De bevoegdheden zijn:
  • Betalen en geld overschrijven van uw Betaalrekening
  • Geld overschrijven van en naar spaarrekeningen die gekoppeld zijn aan de Betaalrekening
  • Met de eigen Betaalpas: geld pinnen en betalen
  • Een vervangende Betaalpas en/of pincode aanvragen
  • Beschikken over een limiet die gekoppeld is aan de Betaalrekening
  • Als u een Beleggingsrekening heeft: effectentransacties uitvoeren

Machtiging aanvragen

Wilt u iemand machtigen voor uw Betaalrekening? Dat regelt u direct op een ING-kantoor of bij een ING-servicepunt. U, de eventuele mederekeninghouder en de gemachtigde komen hiervoor samen langs om het formulier in te vullen en te ondertekenen. Vergeet niet een geldig identiteitsbewijs en uw ING Betaalpas mee te nemen. Ook de gemachtigde vragen wij om een geldig identiteitsbewijs en ING Betaalpas, als deze persoon al klant is van ING. Wilt u dat uw gemachtigde uw bankzaken ook via Mijn ING kan regelen? Regel dan ook meteen een machtiging voor Mijn ING.

Machtiging Mijn ING

Na toestemming van de rekeninghouder kan de gemachtigde naast zijn eigen Betaalrekening ook een Betaalrekening van de rekeninghouder beheren in Mijn ING. Het is aan te raden om een machtiging voor Mijn ING altijd te doen in combinatie met een machtiging op de Betaalrekening. U kunt dit tegelijkertijd regelen op een ING-kantoor of ING-Servicepunt.

Notariële volmacht

Wanneer de rekeninghouder zelf niet in staat is een machtiging te tekenen, is een notariële volmacht vereist. Deze vraagt u aan bij de notaris. Een kopie van de volmacht en een kopie van uw identiteitsbewijs stuurt u naar:

ING Bank N.V.
Afdeling Klantevents Rekeningbeheer
Antwoordnummer 40920
8900 TT LEEUWARDEN

Mailen kan ook. Ons e-mailadres is: bewindvoering@ing.nl

Buitenlandse notariële volmacht

Is de rekeninghouder woonachtig in het buitenland? Dan kan de buitenlandse notariële volmacht en de kopie van uw identiteitsbewijs ook naar bovenstaand adres worden gestuurd. Deze volmacht moet dan wel worden voorzien van een beëdigde Nederlandse vertaling en een legalisatie.

Gemachtigde afmelden

Om een gemachtigde voor uw Betaalrekening af te melden, vult u het formulier Machtiging Betaalrekening Gemachtigde afmelden in. Vervolgens ondertekent u het formulier en kunt u het opsturen naar:
Machtiging betaalrekening

ING Bank N.V.
Antwoordnummer 40440
8900 TR LEEUWARDEN

Deel deze pagina