Wijziging rekeninghouders

Uw Betaalrekening wijzigen naar 1 of 2 rekeninghouder(s)

Op uw Betaalrekening kunt u een rekeninghouder toevoegen of afmelden. Een rekeninghouder toevoegen regelt u op een ING-kantoor. Een rekeninghouder kunt u afmelden via Mijn ING of op een ING-kantoor.

Toevoegen mederekeninghouder

Een rekeninghouder aan uw Betaalrekening toevoegen regelt u op het ING-kantoor of ING-servicepunt. In verband met identificatie vragen we u beiden langs te komen en een geldig identiteitsbewijs en Betaalpas (indien in bezit) mee te nemen. Zodra uw verzoek tot wijziging is ontvangen, krijgt u binnen 5 werkdagen schriftelijk bericht van de wijziging.

Afmelden mederekeninghouder

Wilt u een mederekeninghouder afmelden? Ga dan naar Mijn ING. Onder ‘Alles in Mijn ING’ vindt u ‘Betalen’. Daar kunt u uw mederekeninghouder afmelden bij ‘Rekening op 1 naam zetten’.

Wilt u het liever op een ING-kantoor of servicepunt regelen dan kan dat natuurlijk ook. U en uw mederekeninghouder moeten dan wel samen langs komen en een geldig identiteitsbewijs en Betaalpas (indien in bezit) meenemen.

Heeft u samen ook een lening of een hypotheek die is gekoppeld aan de gezamenlijke rekening? Of heeft u meer dan 1 gezamenlijke rekening met uw partner? Kom dan naar een ING-kantoor of een ING-servicepunt om de gezamenlijke rekening om te zetten in een rekening op 1 naam.

 

Goed om te weten

  • Bij een En/of Betaalrekening ontvangen beide rekeninghouders een Betaalpas. Bij het RoyaalPakket maakt de 2e Betaalpas deel uit van het pakket. Bij de andere pakketten zijn hier kosten verbonden.
  • Als u een rekeninghouder toevoegt of afmeldt, vervallen eerder afgegeven machtigingen. Nadat u de bevestiging van uw wijziging heeft ontvangen, kunt u weer een nieuwe machtiging aanvragen. Wilt u de gemachtigde weer toevoegen? Dan moet de nieuwe mederekeninghouder goedkeuring geven als u een rekeninghouder heeft toegevoegd. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Machtigen.
  • Wilt u de Betaalrekening wijzigen of opzeggen na een overlijden? Neem dan contact op met de Servicedesk Nabestaanden via 020 22 888 77. Deze is op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.
  • Een Betaalrekening heeft maximaal 2 rekeninghouders
  • Beide rekeninghouders kunnen geld overmaken via de Mobiel Bankieren App of Mijn ING. Heeft u een OranjePakket en nog geen toegang tot Mijn ING? Dan wordt de toegang automatisch voor u geregeld. U kunt bij het OranjePakket geen overschrijvingskaarten gebruiken.

Hulp nodig?

Deel deze pagina