Banksparen

Bouw uw pensioen op met banksparen

De overheid en werkgevers bezuinigen op pensioenregelingen. Zelf voor uw pensioen sparen is daardoor steeds belangrijker. Banksparen voor uw pensioen is dan een aantrekkelijke keuze.

Kenmerken van banksparen

  • De kosten van banksparen zijn lager dan van een lijfrenteverzekering
  • U spaart hoeveel en hoe vaak u wilt. U hoeft jaarlijks geen vast bedrag in te leggen
  • U profiteert van belastingvoordeel bij pensioenopbouw

Banksparen voor uw pensioen

Bij banksparen spaart u op een geblokkeerde spaarrekening. Dat kan met vaste rente. Of met flexibele rente. Dan hangt de hoogte van de rente af van rentetarieven op de geldmarkt. De ING heeft de Pensioenspaarrekening. Dat is banksparen met vaste rente voor een gegarandeerd bedrag. Zonder beleggingsrisico. Uw gespaarde geld kunt u opnemen als u met pensioen gaat. Dan gebruikt u het geld voor Pensioenuitkering.

Met belastingvoordeel pensioen opbouwen

Voor uw Pensioen kunt u jaarlijks met belastingvoordeel een bedrag sparen. Het bedrag dat u maximaal mag sparen heet jaarruimte. Met het gespaarde geld kunt u uw pensioentekort aanvullen.

Pensioenspaarrekening direct openen

Wilt u direct online een bankspaarrekening openen? Dan kunt u kiezen voor de Pensioenspaarrekening van de ING. Zo begint u meteen met pensioenopbouw.

Advies van de Pensioenadviseur

Wilt u over banksparen voor uw pensioen advies van een Pensioenadviseur? Maak dan een afspraak. Aan dit advies zijn kosten verbonden. Samen met een adviseur van Nationale-Nederlanden bekijkt u uw financiële situatie voor én na uw pensioen.

Hulp nodig?

Deel deze pagina