Direct Ingaande Lijfrente

 • Gegarandeerde aanvulling op uw inkomen
 • Een gelijkblijvende periodieke uitkering
 • Met 5 korte vragen online uw uitkering berekenen

Het product

Heeft u een lijfrentekapitaal dat vrijkomt? Dan zorgt de Direct Ingaande Lijfrente van Nationale-Nederlanden ervoor dat u een periodieke uitkering ontvangt. Een mooie aanvulling op uw pensioen of inkomen.

Kenmerken Direct Ingaande Lijfrente

 • Gegarandeerde aanvulling op uw pensioen of inkomen
 • Keuze uit tijdelijke of levenslange uitkering
 • Zorgt voor gelijkblijvende periodieke uitkering
 • Voor uzelf of eventuele nabestaanden

Zo werkt de Direct Ingaande Lijfrente

Als uw lijfrenteverzekering of pensioenspaarrekening vrijkomt, kunt u dit bedrag in een Direct Ingaande Lijfrente van Nationale-Nederlanden storten. Dit is een levensverzekering die ervoor zorgt dat u een periodieke uitkering gaat ontvangen. U bepaalt zelf hoe vaak u deze uitkering ontvangt: per maand, kwartaal, halfjaar of jaar. De uitkering is een bruto bedrag. Op deze uitkering wordt nog loonheffing ingehouden.

Levenslange of tijdelijke uitkering?

Bij de Direct Ingaande Lijfrente kunt u kiezen voor een levenslange of een tijdelijke uitkering. De levenslange uitkering ontvangt u tot overlijden. De tijdelijke lijfrente ontvangt u over de periode die u heeft afgesproken (bijvoorbeeld 5 of 10 jaar). Als u eerder overlijdt, stopt de uitkering. Het kan zijn dat u dan minder geld uit de verzekering heeft ontvangen dan u heeft betaald. Dat is een risico.

Uw partner meeverzekeren

U kunt zorgen voor uw partner door uw partner mee te verzekeren. Mocht u tijdens de looptijd van de verzekering overlijden, dan ontvangt uw partner een uitkering. Er zijn verschillende mogelijkheden. U kunt de uitkeringen volledig door laten betalen aan uw partner. Of u kiest voor bijvoorbeeld 70% van het oorspronkelijke bedrag. De uitkeringen stoppen na het overlijden van uw partner.

Voor wie?

De Direct Ingaande Lijfrente past bij u als u:

 • Een aanvulling wilt op uw pensioen of inkomen
 • Een vrijkomend lijfrentekapitaal heeft of een pensioenspaarrekening die eindigt
 • Ondernemer bent en uw bedrijf staakt
 • Ondernemer bent en een oudedagsreserve heeft opgebouwd
 • De inkomensaanvulling periodiek wenst te ontvangen

Andere mogelijkheden

U kunt ook kiezen voor de Aanvullende PensioenUitkering van Nationale-Nederlanden. U stort uw vrijkomend lijfrentekapitaal dan op een speciale spaarrekening waaruit u een periodieke uitkering ontvangt.

Kosten

Koopsom Direct Ingaande Lijfrente

U stort eenmalig een bedrag voor de Direct Ingaande Lijfrente. Bijvoorbeeld het geld dat vrijkomt uit een lijfrenteverzekering of bankspaarrekening. Bent u ondernemer en staakt u uw onderneming? Dan kunt u de stakingwinst geheel of gedeeltelijk gebruiken. Dit geldt ook voor uw fiscale oudedagsreserve.

Welke kosten betaalt u?

In uw lijfrente- en kostenberekening vermelden wij de kosten. In uw koopsom zijn de eerste- en doorlopende kosten verwerkt. De distributiekosten betaalt u apart.

Voorwaarden

Koopsom Direct Ingaande Lijfrente

Als u een Direct Ingaande Lijfrente afsluit, is het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Dat kunt u lezen in onderstaande voorwaarden. U leest er bijvoorbeeld een duidelijke uitleg van het begrip begunstigde (diegene die de uitkeringen ontvangt) en andere belangrijke termen.

Heeft u nog vragen over de voorwaarden, neemt u dan gerust contact op met Nationale-Nederlanden op 088 663 06 60. Nationale-Nederlanden is bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Wij helpen u graag.

Samenwerking met Nationale-Nederlanden

ING vindt het belangrijk om haar klanten een breed assortiment van financiƫle diensten aan te bieden. Voor de levensverzekeringen werkt de ING samen met Nationale-Nederlanden. U sluit de Direct Ingaande Lijfrente bij Nationale-Nederlanden. U ontvangt de uitkeringen ook van Nationale-Nederlanden. De productinformatie die u op ING.nl vindt of telefonisch krijgt, is geen persoonlijk advies. U bepaalt zelf of de gekozen verzekering bij u past. Als u toch liever persoonlijk advies wilt, dan kan dat uiteraard ook. Ook voor advies kunt u contact opnemen met de Klantenservice van Nationale-Nederlanden via 088 663 06 60. U betaalt geen extra kosten en u krijgt geen lagere uitkering via ING.

Veelgestelde vragen