U wilt met pensioen

Hoe laat u uw pensioen uitkeren?

Heeft u met belastingvoordeel kapitaal opgebouwd om uw pensioen aan te vullen? Dan kunt u zelf een Direct Ingaande Lijfrente of een bankspaarrekening Aanvullende PensioenUitkering afsluiten. Maar we helpen u ook graag met een adviesgesprek.

Met pensioen, en nu?

U heeft met belastingvoordeel geld opzij gezet. Dit bedrag komt nu vrij. U denkt er aan om nu met pensioen te gaan. Of misschien wilt u wel parttime gaan werken. Dan kunt u nu uw inkomen aanvullen met het vrijkomende bedrag. U heeft de mogelijkheid om zelf een Direct Ingaande Lijfrente verzekering of een bankspaarrekening Aanvullende PensioenUitkering af te sluiten.

1 - Direct Ingaande Lijfrente

U stort het bedrag dat vrijkomt in een Direct Ingaande Lijfrente van Nationale-Nederlanden. U krijgt een tijdelijke of levenslange aanvulling op uw pensioen. Vervolgens kiest u zelf hoe vaak u geld krijgt: per maand, kwartaal, halfjaar of jaar.

2 - Bankspaarrekening Aanvullende PensioenUitkering

U stort het bedrag dat vrijkomt op een uitkerende bankspaarrekening van Nationale-Nederlanden. U ontvangt hiervan vervolgens periodiek een bedrag als aanvulling op uw pensioen. Het is niet mogelijk een levenslange uitkering te krijgen bij een bankspaarrekening.

Uw aanvulling berekenen

De Direct Ingaande Lijfrente en de Aanvullende PensioenUitkering zijn producten van Nationale-Nederlanden. Maak een berekening voor de Direct Ingaande Lijfrente of de bankspaarrekening Aanvullende Pensioenuitkering en bereken hoeveel u uitgekeerd krijgt.

Liever een adviesgesprek?

Weet u nog niet precies wat u met uw opgebouwde kapitaal wil doen? Of welke oplossing het beste bij uw situatie past? Maak dan een afspraak met een pensioenadviseur van Nationale-Nederlanden. Hij inventariseert uw wensen, bekijkt uw situatie en adviseert u wat u het beste met uw geld kunt doen. Misschien past een uitkerende bankspaarrekening wel het beste bij u. Maar de Pensioenadviseur kan u ook een Direct Ingaande Lijfrente adviseren.

Hulp nodig?

Deel deze pagina