Rentepunten voor Spaarders

Een leuk extraatje over uw opgebouwde spaarrente

Naast rente krijgt u bij de ING ook Rentepunten. Hiermee koopt u extra voordelig producten in de online Rentepuntenwinkel. Bijvoorbeeld een Center Parcs of Airbnb kortingsbon of Senz stormparaplu.

Voordelig winkelen met Rentepunten

Fijn! Een beloning als u spaart. Alleen bij de ING ontvangt u voor elke euro spaarrente namelijk 100 Rentepunten. Daarmee winkelt u voordelig in de Rentepuntenwinkel. In deze online winkel betaalt u de ING prijs in euro’s en het overige deel met uw Rentepunten.

Zo ontvangt u Rentepunten

Iedere 1e werkdag van de maand ontvangt u uw Rentepunten. Deze voegt de ING automatisch toe aan uw Rentepuntensaldo. Op de 2e werkdag is deze bijschrijving zichtbaar in Mijn ING (internetbankieren). U ontvangt Rentepunten volgend op de maand dat u rente opbouwt. Bijvoorbeeld: u ontvangt in september Rentepunten over de opgebouwde rente van augustus. U ziet op uw overzicht de omschrijving ‘Rentegroei Oranje sep’.

Bestellen op 2 manieren

  1. Via Mijn ING (internetbankieren). Heeft u nog geen Mijn ING (internetbankieren)? Dan kunt u dit online aanvragen.
  2. Via 020 22 888 88. Wij helpen u graag op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Houd uw Betaalpas bij de hand, want met het nummer van uw Betaalpas kunt u zichzelf identificeren.

Betalen en verzenden van uw bestelling

Nadat u een product uit de Rentepuntenwinkel heeft besteld, schrijft de ING het aankoopbedrag (plus administratiekosten en eventuele verwijderingsbijdrage) van uw Betaalrekening af. De Rentepunten die u heeft gebruikt, worden vervolgens van uw Rentepuntensaldo afgetrokken. In de meeste gevallen ontvangt u het bestelde artikel binnen 24 uur.

Bekijk uw actuele Rentepuntensaldo

Bent u benieuwd hoeveel Rentepunten u gespaard heeft? U kunt op 2 manieren uw actuele Rentepuntensaldo opvragen:

  1. Via Mijn ING (internetbankieren). Klik op ‘Rentepunten’.
  2. Via 020 22 888 88. Wij helpen u graag op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Bij welke spaarrekeningen ontvangt u Rentepunten?

U ontvangt Rentepunten bij alle particuliere ING Spaarrekeningen met een variabele rente. Behalve als deze zijn bedoeld om te sparen op naam van een kind, bijvoorbeeld de Groei Groter Rekening.

Meerdere spaarrekeningen

Heeft u meerdere spaarrekeningen bij 1 Betaalrekening? Dan telt de ING de Rentepunten van deze spaarrekeningen bij elkaar op. U kunt ze dan in 1 keer besteden in de Rentepuntenwinkel. Ontvangt u Rentepunten bij meerdere Betaalrekeningen? Dan worden de Rentepunten niet bij elkaar opgeteld.

Hoe lang kan ik mijn Rentepunten gebruiken?

Rentepunten vervallen alleen als u de Betaalrekening opzegt die aan uw spaarrekening is gekoppeld.

Hulp nodig?

Deel deze pagina