Van Groei naar Groei Groter Rekening

Zet de Groeirekening om en profiteer van de voordelen

De Groeirekening bieden wij niet langer aan omdat deze is vervangen door de Groei Groter Rekening. Als u nog een Groeirekening heeft kunt u deze natuurlijk wel blijven gebruiken. Of u kiest u ervoor om online de rekening om te zetten naar een Groei Groter Rekening? Een rekening met veel voordelen.

 

Waarom de Groeirekening omzetten?

De Groeirekening bieden wij niet langer aan omdat deze is vervangen door de Groei Groter Rekening. Deze rekening heeft vele voordelen. Zo beheert u de rekening van uw kind eenvoudig in Mijn ING en de Mobiel Bankieren App, net zoals een normale spaarrekening. De rente wordt daarnaast eenvoudiger berekend en u heeft altijd inzicht in het opgebouwde rentebedrag.

Wat betekent dit voor u en uw kind?

Na ontvangst van uw aanvraag, wordt de Groeirekening binnen 5 werkdagen omgezet naar een Groei Groter Rekening. Deze nieuwe rekening met een nieuw rekeningnummer is gekoppeld aan uw ING Betaalrekening. De opgebouwde basis- en bonusrente maken we automatisch over naar de Groei Groter Rekening. Uw automatische spaaropdracht(en) wijzigen wij voor u naar het nieuwe rekeningnummer.

 

Let op: automatische spaaropdrachten vanaf een andere rekening dan de betaalrekening die wordt gekoppeld aan de Groei Groter Rekening, moet u wel opnieuw aanmaken Dit kunt u eenvoudig doen door een periodieke overboeking in te stellen zoals wordt uitgelegd bij onze Veelgestelde vragen.  

Wat levert het op?

Heeft u geen ING Betaalrekening?

Om de Groeirekening van uw kind(eren) om te laten zetten in een Groei Groter Rekening heeft u een ING Betaalrekening nodig. De Groei Groter Rekening wordt hier namelijk aan gekoppeld.. Een Betaalrekening opent u binnen 20 minuten op een ING-kantoor bij u in de buurt. Of regelt u het liever online?

De verschillen op een rij

Hieronder ziet u de belangrijkste verschillen tussen de Groeirekening en de Groei Groter Rekening.

GroeirekeningGroei Groter Rekening
Basisrente: variabel op jaarbasis per 10 juli 20150,95% 1,30%
Bonusrente(premie): rente over opgebouwde rente, maximaal 3 keer; op 5-, 10- en 18-jarige leeftijdJa Nee
Eenvoudig in te zien en te beheren via Mijn ING, o.a. stortingen en saldo direct zichtbaarNee Ja
Eenvoudig in te zien en te beheren via de Mobiel Bankieren App, o.a. stortingen en saldo direct zichtbaarNee Ja
Rentegroei gehele jaar inzichtelijk via Mijn INGNee Ja
Rekening via Mijn ING persoonlijker te maken, u kunt de rekening bijvoorbeeld de naam van uw kind gevenNee Ja
Koppeling met ING-betaalrekening van ouder/voogdNeeJa
Maximum rentegevend tegoed€ 225.000 € 250.000
 

Hulp nodig?

Deel deze pagina