De Groeirekening wordt omgezet

Groeirekening wordt omgezet in de Groei Groter Rekening

Een vraag die we regelmatig horen is: “Kan ik de Groeirekening van mijn kind ook in Mijn ING (internetbankieren) zien?’. Daar willen we graag wat aan doen. Wilt u ook de rekening van uw kind eenvoudig beheren via Mijn ING en onze Mobiel Bankieren App? Laat dan nú de Groeirekening omzetten in een Groei Groter Rekening.

Wilt u ook een Groei Groter Rekening voor uw kind?

Heeft u een Groeirekening voor uw kind(eren) en wilt u ook gebruik maken van de voordelen van een Groei Groter Rekening? Klik hier om het formulier ‘Groeirekening omzetten in de Groei Groter Rekening’ in te vullen.

Wat betekent dit voor u en uw kind?

Een Groei Groter Rekening is altijd gekoppeld aan een ING-betaalrekening van een ouder of voogd. Het rekeningnummer dat nu bij de Groeirekening hoort, gaat niet mee naar de Groei Groter Rekening. Uw kind krijgt daarom een nieuw rekeningnummer dat hoort bij de Groei Groter Rekening. De automatische spaaropdrachten worden gewijzigd naar het nieuwe rekeningnummer. En de reeds opgebouwde bonusrente (premie) op de Groeirekening van uw kind gaat niet verloren want bij de omzetting maken we deze rente over naar de Groei Groter Rekening van uw kind. Nadat wij het formulier van u hebben ontvangen, zal de Groeirekening van uw kind binnen 5 werkdagen worden omgezet.

Om u een beeld te geven vindt u hier enkele rekenvoorbeelden

Heeft u geen ING-betaalrekening?

Om de Groeirekening van uw kind(eren) om te laten zetten in een Groei Groter Rekening heeft u een ING-betaalrekening nodig. De Groei Groter Rekening wordt namelijk gekoppeld aan een ING-betaalrekening op naam van de ouder(s)/voogd die momenteel bevoegd is/zijn voor de Groeirekening. U vraagt eenvoudig in 20 minuten een rekening aan via een ING-kantoor bij u in de buurt. Of u kunt gebruik maken van een online formulier via Bankrekeningen. Als u geen ING-betaalrekening wilt openen, dan hoeft u niets te doen. U kunt gewoon verder blijven sparen op de Groeirekening van uw kind(eren).

Verschil tussen de Groeirekening en de Groei Groter Rekening

Met de Groei Groter Rekening bieden we u een betere dienstverlening. Hieronder zetten we de belangrijkste verschillen tussen de huidige Groeirekening en de nieuwe Groei Groter Rekening op een rij.


GroeirekeningGroei Groter Rekening
Basisrente: variabel op jaarbasis per 29 april 20151,05% 1,40%
Bonusrente(premie): rente over opgebouwde rente, maximaal 3 keer; op 5-, 10- en 18-jarige leeftijdJa Nee
Eenvoudig in te zien en te beheren via Mijn ING, o.a. stortingen en saldo direct zichtbaarNee Ja
Eenvoudig in te zien en te beheren via de Mobiel Bankieren App, o.a. stortingen en saldo direct zichtbaarNee Ja
Rentegroei gehele jaar inzichtelijk via Mijn INGNee Ja
Rekening via Mijn ING persoonlijker te maken, u kunt de rekening bijvoorbeeld de naam van uw kind gevenNee Ja
Koppeling met ING-betaalrekening van ouder/voogdNeeJa
Maximum rentegevend tegoed€ 225.000 € 250.000

Hulp nodig?

Deel deze pagina