Hulp nodig?

Deel deze pagina

Test uw kennis
Hoeveel weet u van het kopen van een auto? Speel de quiz en maak kans op een tankpas van € 100.

Speel de quiz

Autoverzekering

Direct besparen op uw autokosten

 • Tot 85% korting bij schadevrij rijden
 • Geen eigen risico via schadeherstelnetwerk
 • 2 jaar tegen nieuwwaarde verzekerd (allrisk)
 • Nu met Tevredenheidsgarantie

Het product

Wegenbelasting, benzine, onderhoud. Uw autokosten kunnen behoorlijk oplopen. Houd daarom de premie van uw autoverzekering laag. Kies voor de ING Autoverzekering.

Direct besparen op uw autokosten

 • 2 jaar tegen nieuwwaarde verzekerd bij WA Casco (allrisk)
 • Geen eigen risico bij reparatie door Schadegarant of Glasgarant (schadeherstelnetwerk)
 • Tot 85% korting bij schadevrij rijden 
 • Voordelig de auto van uw partner verzekeren 
 • 10% korting op andere doorlopende schadeverzekeringen via ING
 • 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar bij schade
 • Gemakkelijk overstappen met de opzegbrief

Basisdekking kiezen

U kiest een passende basisdekking (WA, WA Extra of WA Casco). Hieronder ziet u op hoofdlijnen de verschillen tussen de dekkingen. U kunt eenvoudig online uw premie voor de ING Autoverzekering berekenen en vervolgens de verzekering aanvragen.

De drie basisdekkingen op een rij

WA 
WA ExtraWA Casco
Aansprakelijkheid voor schade aan derden
Hulp bij schade in binnen- en buitenland
Diefstal auto + Accessoires
Ruitschade
Schade aan uw auto, veroorzaakt door oorzaken  
zoals diefstal, brand, storm en natuurrampen
Accessoires tot € 2.500 meeverzekerd
Nieuwwaarderegeling bij Total loss1 jaar2 jaar
Schade aan uw auto, ongeacht de oorzaak
Schade door vandalisme
Hulpverlening bij schade uitgebreid
 

Aanvullende dekkingen

U kunt uw ING Autoverzekering aanvullen met een Rechtsbijstandverzekering en Schadeverzekering Inzittenden. Zo bent u uitgebreid verzekerd.
 • Rechtsbijstandverzekering: u krijgt juridische hulp van SRK Rechtsbijstand. Bijvoorbeeld als u betrokken bent bij een aanrijding en u de schade aan uw auto wilt verhalen.
 • Schadeverzekering Inzittenden: u ontvangt schadevergoeding als de spullen in uw auto beschadigd raken of de inzittenden gewond raken bij een verkeersongeval. Ook bij een ongeval door eigen schuld.

Nu met Tevredenheidsgarantie

Bent u niet tevreden over de manier waarop we u hebben geholpen bij schade aan uw auto? Dan krijgt u van ons vier maanden premie terug.

Direct hulp bij schade

Heeft u schade of bent u betrokken bij een ongeluk? U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken. Wij helpen u dan direct verder. Bij een reparatie door Schadegarant of Glasgarant krijgt u gratis een vervangende auto. U hoeft de reparatiekosten niet zelf voor te schieten.

Zo betaalt u geen eigen risico

Het uitgebreide netwerk van schadeherstellers die zijn aangesloten bij Schadegarant en Glasgarant levert u aantrekkelijk voordeel op. Want als u de schade aan uw auto daar laat repareren, betaalt u geen eigen risico. Als u een schadehersteller kiest die niet is aangesloten bij Schadegarant of Glasgarant, dan betaalt u het eigen risico. Lees hier meer.

Bekijk alle voordelen van het schadeherstelnetwerk

Uw voordelen met schadeherstel via Schadegarant
 • Geen eigen risico
 • Gratis vervangende auto bij reparatie
 • U hoeft niets voor te schieten bij reparatie
 • Tot 5 dagen gratis vervangend vervoer bij total loss
Uw voordelen met schadeherstel via Glasgarant
 • Geen eigen risico
 • Uw ruit wordt ter plekke hersteld of u krijgt vervangend vervoer
 • 12 maanden garantie op de ruitreparatie
 • 2 jaar garantie bij ruitvervanging

Voor wie?

De ING Autoverzekering past bij u als

 • U uw auto wilt verzekeren tegen aansprakelijkheid, brand, diefstal, glasschade of overige schades aan uw auto
 • De nieuwwaarde maximaal € 125.000 is
 • Uw auto niet ouder dan 25 jaar is

WA: wanneer kiest u deze dekking?

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. U bent wettelijk verplicht om uw auto minimaal tegen WA te verzekeren. Het is de meest eenvoudige dekking. WA wordt het meest gekozen voor auto’s ouder dan 10 jaar. Alleen schade die u met uw auto aan anderen veroorzaakt wordt vergoed. De schade aan uw eigen auto is niet verzekerd. U betaalt voor de WA Autoverzekering minder premie dan voor WA Extra of WA Casco.

WA Extra: wanneer kiest u deze dekking?

U kiest voor WA Extra als u een ruimere dekking wilt dan met WA. WA Extra wordt het meest gekozen voor auto’s van 6 tot 10 jaar oud. Zo is schade aan uw eigen auto voor een deel wel verzekerd. Bijvoorbeeld ruitschade wordt met WA Extra vergoed. Accessoires zijn meeverzekerd tot € 2.500 per schademelding. U betaalt voor WA Extra meer premie dan voor WA, maar minder dan voor WA Casco.

WA Casco (allrisk): wanneer kiest u deze dekking?

U kiest voor de WA Casco - Allrisk Autoverzekering als u de meest uitgebreide dekking wilt. WA Casco wordt het meest gekozen voor auto’s jonger dan 6 jaar. Uw auto is hiermee ook verzekerd tegen bijna alle schades. Bijvoorbeeld voor schade door vandalisme of als u tegen een paaltje rijdt. Daarnaast kunt u gebruikmaken van uitgebreide hulpverlening.

Meerdere auto’s verzekeren met uw no-claimkorting

Met de partnerregeling kunt u met dezelfde korting naast uw eigen auto nog 3 andere auto’s verzekeren. Voorwaarde: elke extra auto staat op uw naam of die van uw partner. Uw partner krijgt dan hetzelfde kortingspercentage als u. Dat kan al snel veel voordeel opleveren. Wilt u van de partnerregeling gebruik maken? Bel 020 22 888 88. Wij helpen u graag op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Gemakkelijk overstappen naar de ING Autoverzekering

We maken het u gemakkelijk met de handige opzegbrief voor uw huidige autoverzekering. Als u de ING Autoverzekering aanvraagt, ontvangt u de brief vanzelf. Voorzien van de juiste informatie hoeft u ‘m alleen maar uit te printen, te ondertekenen en op te sturen naar uw autoverzekeraar.

Handig: uw verzekeringen online bekijken

Heeft u verzekeringen via de ING en maakt u gebruik van Mijn ING (internetbankieren)? Dan heeft u online via Mijn ING altijd een overzicht van de lopende verzekeringen. Zo heeft u bijvoorbeeld snel uw polisnummer, de ingangsdatum van een verzekering en andere belangrijke gegevens bij elkaar.

Kosten

Uw premie

De hoogte van de premie is afhankelijk van een aantal gegevens: onder andere de leeftijd en het gewicht van uw auto en uw schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe lager de premie. Andersom geldt: als u een keer schade heeft, daalt het aantal schadevrije jaren. De premie kan dan omhoog gaan. U betaalt voor de ING Autoverzekering een premie per maand.

Welke kosten betaalt u?

Naast uw premie betaalt u:
 • assurantiebelasting van 21% is inbegrepen in de premie die u betaalt

Geen eigen risico via schadeherstelnetwerk

Als u een schadehersteller kiest die niet is aangesloten bij Schadegarant of Glasgarant, dan is het eigen risico bij reparatie van uw auto en ruitvervanging € 400. U betaalt geen eigen risico bij ruitreparatie (sterretjes en krassen).

Lees meer over schadevrije jaren

Hoe langer u geen autoschade heeft geclaimd, des te hoger de no-claimkorting op uw premie. Vul daarom bij uw aanvraag het correcte aantal schadevrije jaren in. U vindt uw schadevrije jaren terug:
 • op het polisblad van uw autoverzekering.
 • op de royementsverklaring: het document dat u heeft ontvangen toen u uw vorige autoverzekering beëindigde.
Belangrijk:
 • Ziet u op het polisblad alleen ‘Bonus Malus-trede’ staan? Vraag uw huidige verzekeraar dan naar uw opgebouwde aantal schadevrije jaren. Een Bonus Malus-trede (of BM-trede) is namelijk iets anders dan het aantal schadevrije jaren.
 • Heeft u langer dan 3 jaar geen autoverzekering gehad? Dan zijn uw opgebouwde schadevrije jaren niet meer geldig.
 • Elke verzekeraar controleert bij een aanvraag het aantal schadevrije jaren in een landelijk registratiesysteem (Roy Data). Is dit anders dan u hebt opgegeven? Dan wordt uw premie aangepast.


10% korting op andere schadeverzekeringen via de ING

Een ING Autoverzekering levert u direct voordeel op. U ontvangt namelijk maar liefst 10% korting op uw andere doorlopende schadeverzekeringen via de ING. Denk bijvoorbeeld aan uw inboedel- en reisverzekering.

Voorwaarden

Als u een ING Autoverzekering afsluit, is het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Dat kunt u lezen in onderstaande voorwaarden. U leest er bijvoorbeeld uitgebreid wat gedekt is en wat niet. Heeft u nog vragen over de ING Autoverzekering, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Goed om te weten

U bent niet verzekerd bij schade:
 • door deelname met uw auto aan officiële wedstrijden
 • tijdens verhuur of leasing van de auto of tijdens gebruik als taxi, lesauto of commercieel goederenvervoer
 • als u een betalingsachterstand heeft
 • terwijl de bestuurder niet rijbevoegd is: zoals geen geldig rijbewijs, ontzegging van de rijbevoegdheid
 • door opzettelijk onzorgvuldig doen of laten of bij het opgeven van onjuiste informatie bij schade

Opzeggen

U sluit uw verzekering voor 1 jaar. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. Er geldt dan geen opzegtermijn.

Samenwerking met Nationale-Nederlanden

ING vindt het belangrijk om haar klanten een breed assortiment van financiële diensten aan te bieden. Dus ook verzekeringen. Voor autoverzekeringen werkt de ING nauw samen met, een zusteronderneming van Nationale-Nederlanden. De ING bemiddelt in deze autoverzekeringen. De ING is en blijft uw vertrouwde aanspreekpunt. Voor de ING Autoverzekering geldt dat de premie wordt geïncasseerd door NN Non-Life Insurance N.V.. U ontvangt uitkeringen bij schade ook van NN Non-Life Insurance N.V.. U betaalt geen extra kosten of hogere premie voor de bemiddeling van ING.

Veelgestelde vragen