Hulp nodig?

Deel deze pagina

ING Aansprakelijkheidsverzekering

{{reviewData.summary.AverageTextRating}}

Goed verzekerd bij schade aan anderen en hun bezittingen

 • Bij aansprakelijkheid voor schade aan anderen en hun bezittingen
 • Hele gezin meeverzekerd
 • Ook schade veroorzaakt door uw huisdier
 • Wereldwijde dekking tot € 1.000.000

Het product

Uw hond stoot de antieke vaas van uw vrienden om. Of u rijdt met uw fiets tegen een geparkeerde auto. In zulke gevallen bent u goed verzekerd met de ING Aansprakelijkheidsverzekering.

Kenmerken ING Aansprakelijkheidsverzekering

 • Dekt de financiële gevolgen van aansprakelijkheid voor schade die per ongeluk is aangebracht aan bezittingen van anderen
 • Eenvoudig online of telefonisch schade melden
 • 10% korting in combinatie met de ING Autoverzekering
 • Online overzicht van uw verzekeringen
 • Gemakkelijk overstappen met de Oversluitservice

Wat is verzekerd?

Stel, u laat een fles rode wijn vallen op het witte vloerkleed van vrienden. Of u laat bij een verhuizing de wasmachine op de voet van een vriend vallen die daardoor een teen breekt. Met de ING Aansprakelijkheidsverzekering bent u gedekt bij schade die u per ongeluk toebrengt aan anderen en/of hun bezittingen. Dat geldt alleen als u daadwerkelijk aansprakelijk bent voor de schade.

Goed om te weten

Bij de volgende schades bent u niet verzekerd met de ING Aansprakelijkheidsverzekering:
 • Schade die door een auto, motor of boot is toegebracht
 • Schade die opzettelijk is toegebracht
 • Schade aan spullen die u huurt en waarvoor u een huurcontract heeft ondertekend.

Oversluitservice: gemakkelijk overstappen

Met de Oversluitservice van de ING stapt u eenvoudig over van uw huidige aansprakelijkheidsverzekering naar de ING Aansprakelijkheidsverzekering. U kunt bij de aanvraag van uw verzekering aangeven of u hiervan gebruik wilt maken. U ontvangt dan een oversluitbrief die u alleen hoeft in te vullen en te ondertekenen. De ING zorgt er vervolgens voor dat uw huidige aansprakelijkheidsverzekering wordt opgezegd.

10% korting op uw Aansprakelijkheidsverzekering

Heeft u een ING Autoverzekering? Dan ontvangt u maar liefst 10% korting op de premie van de ING Aansprakelijkheidsverzekering. Dat is mooi meegenomen.

Snel geholpen bij schade

Uiteraard wilt u snel worden geholpen als u te maken krijgt met schade. U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken via 088 66 33 444. Wij kunnen u sneller helpen als u uw polisnummer bij de hand heeft. U kunt ook hier uw schade melden.

Voor wie?

De ING Aansprakelijkheidsverzekering past bij u als:
 • U goed verzekerd wilt zijn voor aansprakelijkheid bij schade die u of uw gezinsleden per ongeluk aan anderen toebrengen
 • U huisdieren heeft
 • U goed geholpen wilt worden als u aansprakelijk wordt gesteld voor schade

Handig: uw verzekeringen online bekijken

Heeft u verzekeringen via de ING en maakt u gebruik van Mijn ING (internetbankieren)? Dan heeft u online via Mijn ING altijd een overzicht van de lopende verzekeringen. Zo heeft u bijvoorbeeld snel uw polisnummer, de ingangsdatum van een verzekering en andere belangrijke gegevens bij elkaar.

Andere woonverzekeringen

Ook andere risico’s in en om uw huis kunt u verzekeren met de ING Inboedelverzekering, de ING Glasverzekering en de ING Opstalverzekering. U kunt deze verzekeringen los van elkaar of als pakket aanvragen.

Kosten

Uw premie

De premie is voor iedereen anders. De hoogte is namelijk afhankelijk van uw situatie. Denk hierbij aan uw gezinssamenstelling, het type woning, het aantal kamers en de postcode van uw woning. Wilt u weten wat voor u de premie is? Bereken het in slechts enkele stappen. Voor de ING Aansprakelijkheidsverzekering betaalt u een premie per maand

Welke kosten betaalt u?

Naast uw premie betaalt u:

 • Eenmalige poliskosten van € 6,05. Sluit u ook andere woonverzekeringen via de ING af? Dan betaalt u € 6,05 voor alle polissen bij elkaar.
 • Assurantiebelasting van 21% is inbegrepen in de premie die u betaalt. 

Eigen Risico

Om de premie laag te houden heeft de ING Aansprakelijkheidsverzekering per gebeurtenis een eigen risico van € 100. Heeft u schade, dan wordt het eigen risico van € 100 ingehouden op de schadevergoeding. Is uw schade € 100 of minder, dan wordt er dus geen schadevergoeding uitgekeerd.

Voorwaarden

Als u een ING Aansprakelijkheidsverzekering afsluit, is het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Dat kunt u lezen in onderstaande voorwaarden. U leest er bijvoorbeeld uitgebreid wat gedekt is en wat niet. Heeft u nog vragen over de ING Aansprakelijkheidsverzekering, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag

Opzeggen

U sluit uw verzekering voor 1 jaar. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. Er geldt dan geen opzegtermijn.

Samenwerking met Nationale-Nederlanden

ING vindt het belangrijk om haar klanten een breed assortiment van financiële diensten aan te bieden. Dus ook verzekeringen. Voor schadeverzekeringen werkt ING nauw samen met Nationale-Nederlanden. ING bemiddelt in deze verzekeringen. ING is en blijft uw vertrouwde aanspreekpunt. Voor de ING Inboedelverzekering geldt dat de premie wordt geïncasseerd door Nationale-Nederlanden. U ontvangt uitkeringen bij schade ook van Nationale-Nederlanden. U betaalt geen extra kosten of hogere premie voor de bemiddeling van ING

Als extra informatie kunt u de productwijzer en onze dienstenwijzer raadplegen.

Veelgestelde vragen