Hulp nodig?

Deel deze pagina

ING Glasverzekering

 • Uw ruiten goed verzekerd tegen alle schade
 • Uitgebreide dekking
 • Kosten noodvoorzieningen ook vergoed
 • 10% korting als u de ING Autoverzekering heeft

Het product

Voetballend buurjongetje? Of een tak door uw raam? Gelukkig kunt u alle ruiten van uw huis verzekeren met de ING Glasverzekering. Bij glasschade krijgt u ook het inzetten van de nieuwe ruit vergoed.

Kenmerken ING Glasverzekering

 • Verzekering tegen alle vormen van schade aan de ruiten van uw huis
 • Eenvoudig online of telefonisch schade melden
 • 10% korting in combinatie met de ING Autoverzekering
 • Online overzicht van uw verzekeringen
 • Gemakkelijk overstappen met de Oversluitservice

Uitgebreide dekking

De ING Glasverzekering dekt de schade die onverwachts en plotseling ontstaat aan de ruiten van uw huis. Naast enkelglas ook dubbelglas of een combinatie van glassoorten. Denkt u bijvoorbeeld aan een kapotte ruit door een onverwachts afgebroken tak van een boom. Of een buurjongetje die een bal door uw ruit schiet. Heeft u kosten voor een tijdelijke ruit en het opruimen van de schade? Of zijn er maatregelen nodig om ergere schade te voorkomen? Dan krijgt u die kosten ook vergoed. Met de ING Glasverzekering bent u verzekerd tegen alle oorzaken die van buiten komen.

Goed om te weten

Voor de volgende ruitschades bent u niet verzekerd met de ING Glasverzekering:
 • Schade die uzelf of een van uw gezinsleden opzettelijk heeft veroorzaakt
 • Eventuele schade aan uw kozijnen.

Opzeghulp voor ING klanten

Met de opzeghulp van ING kunt u eenvoudig uw elders lopende verzekeringen opzeggen. Vul na uw aanvraag de opzeghulp volledig in en geef aan per wanneer u uw elders lopende verzekeringen(en) wilt opzeggen. Houd rekening met de ingangsdatum van uw nieuwe ING verzekering(en). U ontvangt direct per mail een complete opzegbrief, die u zelf kunt versturen naar uw huidige verzekeraar waar de verzekering actief is.

10% korting op uw Glasverzekering

Heeft u een ING Autoverzekering? Dan ontvangt u maar liefst 10% korting op de premie van de ING Glasverzekering. Dat is mooi meegenomen.

Snel geholpen bij schade

Uiteraard wilt u snel worden geholpen als u te maken krijgt met schade. U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken via 088 66 33 444. Wij kunnen u sneller helpen als u uw polisnummer bij de hand heeft. U kunt ook hier uw schade melden.

Voor wie?

De ING Glasverzekering past bij u als:
 • U de kosten van een kapotte ruit niet zelf kunt of wilt betalen
 • De Vereniging van Eigenaren geen glasverzekering geregeld heeft
 • U goed geholpen wilt worden als u glasschade heeft

Handig: uw verzekeringen online bekijken

Heeft u verzekeringen via de ING en maakt u gebruik van Mijn ING (internetbankieren)? Dan heeft u online via Mijn ING altijd een overzicht van de lopende verzekeringen. Zo heeft u bijvoorbeeld snel uw polisnummer, de ingangsdatum van een verzekering en andere belangrijke gegevens bij elkaar.

Andere woonverzekeringen

Ook andere risico’s in en om uw huis kunt u verzekeren met de ING Aansprakelijkheidsverzekering, ING Inboedelverzekering en de ING Opstalverzekering. U kunt deze verzekeringen los van elkaar of als pakket aanvragen.

Kosten

Uw premie

De premie is voor iedereen anders. De hoogte is namelijk afhankelijk van uw situatie. Denk hierbij aan uw gezinssamenstelling, het type woning, het aantal kamers en de postcode van uw woning. Wilt u weten wat voor u de premie is? Bereken het in slechts enkele stappen. Voor de ING Glasverzekering betaalt u een premie per maand

Welke kosten betaalt u?

Naast uw premie betaalt u:

 • Eenmalige poliskosten van € 6,05. Sluit u ook andere woonverzekeringen via de ING af? Dan betaalt u € 6,05 voor alle polissen bij elkaar.
 • Assurantiebelasting van 21% is inbegrepen in de premie die u betaalt. 

Eigen Risico

Om de premie laag te houden heeft de ING Glasverzekering per gebeurtenis een eigen risico van € 100. Heeft u schade, dan wordt het eigen risico van € 100 ingehouden op de schadevergoeding. Is uw schade € 100 of minder, dan wordt er dus geen schadevergoeding uitgekeerd.

Voorwaarden

Als u een ING Glasverzekering afsluit, is het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Dat kunt u lezen in onderstaande voorwaarden. U leest er bijvoorbeeld uitgebreid wat gedekt is en wat niet. Heeft u nog vragen over de ING Glasverzekering, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Opzeggen

U sluit uw verzekering voor 1 jaar. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. Er geldt dan geen opzegtermijn.

Samenwerking met Nationale-Nederlanden

ING vindt het belangrijk om haar klanten een breed assortiment van financiële diensten aan te bieden. Dus ook verzekeringen. Voor schadeverzekeringen werkt ING nauw samen met Nationale-Nederlanden. ING bemiddelt in deze verzekeringen. ING is en blijft uw vertrouwde aanspreekpunt. Voor de ING Inboedelverzekering geldt dat de premie wordt geïncasseerd door Nationale-Nederlanden. U ontvangt uitkeringen bij schade ook van Nationale-Nederlanden. U betaalt geen extra kosten of hogere premie voor de bemiddeling van ING

Als extra informatie kunt u onze dienstenwijzer raadplegen.