Hulp nodig?

Deel deze pagina

ING Opstalverzekering

 • Verzekerd tot € 600.000 herbouwwaarde
 • Verzekerd tegen brand- en stormschade
 • 10% korting als u de ING Autoverzekering heeft
 • Uw Schademanager thuis

Het product

Schade aan uw huis door bijvoorbeeld storm of brand is niet alleen vervelend, maar vaak ook moeilijk te overzien. Met de ING Opstalverzekering wordt u een hoop geregel uit handen genomen en bent u goed verzekerd. Een geruststellend idee.

Goed verzekerd tegen bijvoorbeeld blikseminslag, brand- en stormschade

 • Consumentenbond: 8,6 voor de gecombineerde Inboedel- en Opstalverzekering (juli/augustus 2015)
 • Eenvoudig online of telefonisch schade melden
 • 10% korting in combinatie met de ING Autoverzekering
 • Uw Schademanager thuis 
 • Gemakkelijk overstappen met de Oversluitservice

Basisdekking

Een spontane breuk in de waterleiding waardoor uw verlijmde parketvloer onder water komt te staan. Of een keukenbrand die ontstaat door oververhitting van de frituurpan. Met de ING Opstalverzekering heeft u een prima basisdekking. Deze verzekering dekt de schade aan uw woonhuis (opstal) inclusief glas door onder andere brand, storm, (riool)water, diefstal en vandalisme. In de polisvoorwaarden vindt u de complete lijst van schadeoorzaken die vallen onder de basisdekking.

Allriskdekking

U verzekert uw huis nóg beter tegen schade met de aanvullende allriskdekking van de Opstalverzekering. Deze aanvullende dekking zorgt er namelijk voor dat u verzekerd bent voor schade door alle overige van buiten komende oorzaken. Bijvoorbeeld graffiti op de buitenmuren. Met de allriskdekking kiest u voor de zekerheid van de meest uitgebreide dekking.

Glasdekking

De glasdekking dekt de schade die onverwachts en plotseling ontstaat aan de ruiten van uw huis. Naast enkelglas ook dubbelglas of een combinatie van glassoorten. Enkele voorbeelden hiervan zijn:
•    Een kapotte ruit door een onverwachts afgebroken tak van een boom
•    Als u per ongeluk zelf uw ruit breekt
•    De kosten voor een tijdelijke ruit en het opruimen van de schade
•    Maatregelen om ergere schade te voorkomen

Goed om te weten

De ING Opstalverzekering keert maximaal € 600.000 uit, ook als uw woonhuis meer waard is. Schade boven dit bedrag wordt niet vergoed. Met de ING Opstalverzekering bent u niet verzekerd als u achteraf niet met rekeningen aan kunt tonen welke kosten er zijn gemaakt. Verder bent u niet verzekerd voor:
 • achterstallig onderhoud (bijvoorbeeld uitgedroogde kitnaden in de badkamer, lekkage door bladeren in de dakgoot)
 • voor schade die ontstaat door onkundig zelf klussen
 • schade die u opzettelijk veroorzaakt

Opzeghulp voor ING klanten

Met de opzeghulp van ING kunt u eenvoudig uw elders lopende verzekeringen opzeggen. Vul na uw aanvraag de opzeghulp volledig in en geef aan per wanneer u uw elders lopende verzekeringen(en) wilt opzeggen. Houd rekening met de ingangsdatum van uw nieuwe ING verzekering(en). U ontvangt direct per mail een complete opzegbrief, die u zelf kunt versturen naar uw huidige verzekeraar waar de verzekering actief is.

10% korting op uw Opstalverzekering

Heeft u een ING Autoverzekering? Dan ontvangt u maar liefst 10% korting op de premie van de ING Opstalverzekering. Dat is mooi meegenomen.

Uw Schademanager thuis

Bij een schade die grote financiële of emotionele gevolgen voor u heeft, komt één van onze schademanagers binnen 2 uur bij u thuis als u daar behoefte aan heeft. Alles wordt voor u geregeld om de schade snel en efficiënt te herstellen. Ook blijft hij uw vaste aanspreekpunt totdat de schade helemaal afgehandeld is. 

Snel geholpen bij schade

Uiteraard wilt u snel worden geholpen als u te maken krijgt met schade. U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken via 088 66 33 444. Wij kunnen u sneller helpen als u uw polisnummer bij de hand heeft. U kunt ook hier uw schade melden.

Voor wie?

De Opstalverzekering past bij u als:
 • U een koophuis heeft
 • De herbouwwaarde van uw huis lager is dan € 600.000
 • U goed verzekerd wilt zijn

Bent u lid van een VvE?

Controleer dan of uw VvE (Vereniging van Eigenaren) een opstalverzekering voor uw huis heeft afgesloten. Als dat zo is, kan het geen kwaad om te kijken of deze opstalverzekering nog voldoende dekking biedt en bij uw eigen wensen past.

Handig: uw verzekeringen online bekijken

Heeft u verzekeringen via de ING en maakt u gebruik van Mijn ING (internetbankieren)? Dan heeft u online via Mijn ING altijd een overzicht van de lopende verzekeringen. Zo heeft u bijvoorbeeld snel uw polisnummer, de ingangsdatum van een verzekering en andere belangrijke gegevens bij elkaar.

Andere woonverzekeringen

Ook andere risico’s in en om uw huis kunt u verzekeren met de ING Inboedelverzekering of de ING Aansprakelijkheidsverzekering. U kunt deze verzekeringen los van elkaar of als pakket aanvragen.

Kosten

Uw premie

De premie is voor iedereen anders. De hoogte is namelijk afhankelijk van uw situatie. Denk hierbij aan uw gezinssamenstelling, het type woning, het aantal kamers en de postcode van uw woning. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om de basisdekking uit te breiden naar allriskdekking. Deze factoren zijn van invloed op uw premie. Wilt u weten wat voor u de premie is? Bereken het in slechts enkele stappen. Voor de ING Opstalverzekering betaalt u een premie per maand.

Welke kosten betaalt u?

Naast uw premie betaalt u:

 • Eenmalige poliskosten van € 6,05. Sluit u ook andere woonverzekeringen via de ING af? Dan betaalt u € 6,05 voor alle polissen bij elkaar.
 • Assurantiebelasting van 21% is inbegrepen in de premie die u betaalt. 

Eigen Risico

Om de premie laag te houden hebben de ING Opstalverzekering en glasdekking per gebeurtenis een eigen risico van € 100. Bij stormschade is dit eigen risico bij de ING Opstalverzekering € 225. Heeft u een schade, dan wordt het eigen risico van €100 of € 225 ingehouden op de schadevergoeding. Is uw schade lager dan dit bedrag, dan wordt er dus geen schadevergoeding uitgekeerd.

Voorwaarden

Als u een ING Opstalverzekering afsluit, is het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Dat kunt u lezen in onderstaande voorwaarden. U leest er bijvoorbeeld uitgebreid wat gedekt is en wat niet. Heeft u nog vragen over de ING Opstalverzekering, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Opzeggen

U sluit uw verzekering voor 1 jaar. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. Er geldt dan geen opzegtermijn.

Samenwerking met Nationale-Nederlanden

ING vindt het belangrijk om haar klanten een breed assortiment van financiële diensten aan te bieden. Dus ook verzekeringen. Voor schadeverzekeringen werkt ING nauw samen met Nationale-Nederlanden. ING bemiddelt in deze verzekeringen. ING is en blijft uw vertrouwde aanspreekpunt. Voor de ING Opstalverzekering geldt dat de premie wordt geïncasseerd door Nationale-Nederlanden. U ontvangt uitkeringen bij schade ook van Nationale-Nederlanden. U betaalt geen extra kosten of hogere premie voor de bemiddeling van ING.

Beoordelingen

Zo beoordelen ING-klanten de Opstalverzekering