Snel naar...

Beleggen met respect

$(htce:tcm:7-142420;altText)

Beleggen met respect voor mens, milieu en maatschappij en met een gunstig rendement.

97% van onze klanten beoordeelt de Financial Planner

met een goed tot uitstekend

Onze klanten waarderen de deskundigheid van onze Financial Planners en de samen met hen opgestelde financiële planning. Dit blijkt uit klantonderzoek uit december 2012. ING Private Banking vindt het belangrijk goed op te hoogte te blijven van de tevredenheid onder haar klanten. Daarom wordt er meerdere malen per jaar i.s.m. een onderzoeksbureau een grootschalig onderzoek onder Private Banking klanten in Nederland verricht.

Erven en schenken

Het schenken van (een deel van) uw vermogen aan bijvoorbeeld (klein)kinderen of goed doel wilt u goed regelen. Dat geldt natuurlijk ook voor uw nalatenschap. Uw Financial Planner weet waar u bij schenken of erven rekening mee moet houden, kent de fiscale mogelijkheden en helpt u graag met een deskundig advies.

Kinderen, goed doel

Wilt u uw vermogen schenken aan uw kinderen of een goed doel? Uw Financial Planner adviseert u hoe u dit financieel zo goed mogelijk regelt. Binnen de mogelijkheden van de fiscale wet- en regelgeving en perfect aansluitend op uw persoonlijke situatie en wensen. Ook als u zelf een stichting wilt oprichten is deskundig advies belangrijk. Bij de ING kunt u één van onze Charity-experts inschakelen zodat u weet welke mogelijkheden er zijn voor het schenken aan een goed doel. Uw Private Banker maakt graag een afspraak met één van deze financieel specialisten.

Erven en schenken

Vermogen schenken

Bent u directeur van een actieve onderneming? Als uw onderneming € 1.006.000 of minder waard is, kunt u uw hele bedrijfsvermogen vrij van erf- en schenkbelasting nalaten of schenken. Is uw bedrijf meer waard? Dan geldt dat 83% van uw bedrijfsvermogen is vrijgesteld. Uw Private Banker brengt u graag in contact met een Financial Planner voor een gedegen advies of het maken van een persoonlijk plan op het gebied van schenken of erven.

Vermogen schenken

Erven en erfrecht

Een erfenis omvat het gehele vermogen (bezittingen en schulden) van de overledene. Bijvoorbeeld spaargeld, uw eigen woning, maar ook sieraden en kunst. Heeft u geen testament, dan bepaalt de wet in welke volgorde wie erfgenaam is. Met een testament bepaalt u zelf de erfgenaam. Uw Financial Planner weet welke mogelijkheden er zijn om met een testament uw nalatenschap zo optimaal mogelijk te regelen.

Erven en erfrecht

Heeft u vragen over schenken en erven?

Uw Private Banker of Financial Planner vertelt u er graag meer over. Bent u nog geen relatie van ING Private Banking en wilt u een afspraak maken? Bel dan Rob Oomens: 06 34 00 48 00. Hij brengt u graag in contact met een Private Banker die bij u past.

Afspraak maken

Ernest Halbertsma

Ernest Halbertsma

Financial Planner Noord-Holland

Samen met u bespreek ik graag de mogelijkheden op het gebied van schenken aan bijvoorbeeld uw kinderen.
Afspraak maken met een Private Banker Kies uw eigen Private Banker

Onderzoek over schenken

Vermogende Nederlander is positief over schenken

Schenken wordt voor vermogende Nederlanders steeds interessanter, mede door fiscale voordelen en verhoging van de eigen bijdrage voor zorg, de AWBZ. Uit onderzoek van ING Private Banking blijkt dat vermogende Nederlanders positief denken over schenken van een deel van hun vermogen aan (klein)kinderen of een goed doel.

Lees het onderzoek 'Schenken door vermogenden' (pdf)

Video

Specialisten over Private Banking
play
In gesprek met een Financial Planner? Uw vermogen wilt u goed beschermen. Daarom staat er bij ING Private Banking voor de groei, bescherming en overdracht van uw vermogen een team van specialisten voor u klaar.
Alle video's