Bedrijfsoverdracht

Deskundige begeleiding

Bijna elke ondernemer en dga krijgt ermee te maken: bedrijfsoverdracht. Wat is het beste moment en hoe onderhandelen we het goed uit? Hoe draag ik mijn mooie bedrijf over aan mijn kinderen zonder een enkel onvertogen woord? Wij begeleiden u professioneel en deskundig.

"De overdracht van ons familiebedrijf aan onze zoon, bleek gevoeliger te liggen dan ik van tevoren had ingeschat. Na de uitgebreide toelichting van de ING hebben wij ons testament gewijzigd. Het regelt nu de overdracht van ons bedrijf aan onze zoon én het komt tegemoet aan de belangen van de andere kinderen."

In een vroeg stadium

Het overdragen van uw bedrijf aan een familielid vraagt om andere adviezen dan het overdragen aan een externe partij. Begin daarom in een vroeg stadium met uw overdrachtsplannen, bij voorkeur enkele jaren vóór de overdracht. Een bedrijf verkopen vergt veel voorbereiding. Tijd die u nodig heeft voor een soepele en fiscaal optimale overgang. De ING staat u bij in het hele proces.

  • Lees de blog van Ruud van Dusschoten over de waarde van uw bedrijf

Hulp tijdens hele traject

Het bepalen van de verkoopwaarde is een spannend moment. Dat kunt u met een gerust hart overlaten aan de specialisten van onze afdeling Corporate Finance Mid Markets. De afdeling helpt u zo nodig ook bij het zoeken naar een geschikte koper. En als u dat wilt, assisteert Corporate Finance Mid Markets u bij de onderhandelingen en sluiten we de transactie af bij de notaris. Uw Private Banker helpt u graag verder.

Uw vermogen in de toekomst

Gedurende het hele proces van de overdracht adviseert uw Financial Planner u over uw huidige en toekomstige vermogenspositie. Hij schetst u een helder beeld van uw mogelijkheden. Wilt u uitgebreid genieten van uw vrije tijd? U inzetten voor een goed doel? Of heeft u plannen om uw ondernemerschap voort te zetten? Wij helpen u graag met advies en met ons netwerk.

Vrijgestelde beleggingsinstelling

Heeft u als directeur-grootaandeelhouder (dga) vermogen opgebouwd binnen uw bv? Dan hoeft u voor fiscaal voordeel niet naar het buitenland. Het kan in Nederland, als u belegt in uw eigen vbi.

Afspraak maken

Wilfried Nijkamp

Financial Planner Oost-Brabant

Ook privé hebben wij aandacht voor uw zakelijke vermogen.
Afspraak maken met een Private Banker Kies uw eigen Private Banker