Snel naar...

Beleggen met respect

$(htce:tcm:7-142420;altText)

Beleggen met respect voor mens, milieu en maatschappij en met een gunstig rendement.

97% van onze klanten beoordeelt de Financial Planner

met een goed tot uitstekend

Onze klanten waarderen de deskundigheid van onze Financial Planners en de samen met hen opgestelde financiële planning. Dit blijkt uit klantonderzoek uit december 2012. ING Private Banking vindt het belangrijk goed op te hoogte te blijven van de tevredenheid onder haar klanten. Daarom wordt er meerdere malen per jaar i.s.m. een onderzoeksbureau een grootschalig onderzoek onder Private Banking klanten in Nederland verricht.

Voor ondernemers

Heb ik voldoende vermogen om na verkoop van mijn bedrijf een comfortabel leven te leiden? Wil ik verder investeren in mijn onderneming of juist vermogen eruit halen? Dit soort vraagstukken kunnen spelen voor u als dga. De ING weet van oudsher wat er bij ondernemers speelt. Wij helpen u graag met financieel advies, over de grenzen van zakelijk en privé.

Zakelijk en privé

Bij u hangt alles samen: uw privévermogen en het vermogen in uw onderneming. Daarom helpt de ING u verder met één geïntegreerd advies. Of u uw geld nu wilt herinvesteren, beleggen, verdelen of misschien wel allemaal tegelijk. Wij bespreken met u al uw vraagstukken over familie (privé), eigendom en onderneming.

Uw financiële planning

We kunnen ons voorstellen dat u zakelijk én privé wilt profiteren van uw vermogen. Een goede financiële planning helpt u daarbij. Onze Financial Planners zijn dé specialisten op dat gebied. Zij geven u graag advies en bieden u concrete oplossingen.

Uw bedrijfsoverdracht

Bent u al toe aan het overdragen van uw onderneming? Dat is een bijzondere gebeurtenis, zowel voor u als overdrager als voor degene die het bedrijf overneemt. Zeker als het gaat om een familiebedrijf. ING Private Banking begeleidt u professioneel en deskundig.

Bedrijfsoverdracht

Familiebedrijf: nieuwe generatie, andere strategie

Nieuwe generatie, andere strategie

Het onderzoek "Strategie en kansen in het familiebedrijf" van ING en MKB-NL laat zien dat het overdragen van de leiding van het bedrijf aan een nieuwe generatie vaak zorgt voor nieuw elan. Bij het aantreden van een nieuwe generatie in het bedrijf vindt namelijk meestal een strategiewijziging plaats. We laten de nieuwe generatie aan het woord. Lees het volledige rapport "Strategie en kansen in het familiebedrijf" van het ING Economisch Bureau, tot stand gekomen in samenwerking met MKB Nederland, FBNed en Ernst & Young.

Rapport Strategie en kansen in het familiebedrijf (pdf)