94% van onze klanten beoordeelt de Financial Planner

met een goed tot uitstekend

Onze klanten waarderen de deskundigheid van onze Financial Planners en de samen met hen opgestelde financiële planning. Dit blijkt uit klantonderzoek uit december 2013. ING Private Banking vindt het belangrijk goed op te hoogte te blijven van de tevredenheid van haar klanten. Daarom wordt er meerdere malen per jaar i.s.m. een onderzoeksbureau onderzoek onder Private Banking klanten verricht.

 

Voor ondernemers

Als dga bent u altijd druk en heeft u alles over voor uw bedrijf. Maar neemt u ook af en toe de tijd om naar uw privésituatie te kijken? Uw dromen, uw wensen, uw aspiraties voor later? ING Private Banking weet van oudsher wat er bij ondernemers speelt. Wij helpen u graag met breed financieel advies, over de grenzen van zakelijk en privé.

De actieve ondernemer

Heb ik voldoende vermogen om na verkoop van mijn bedrijf een comfortabel leven te leiden? Wil ik verder investeren in mijn onderneming of juist vermogen naar privé halen? Dit soort vraagstukken houden u bezig. Wij bieden u inzicht door één integraal advies.

Na de verkoop

Als u uw bedrijf heeft verkocht, wilt u dat uw vermogen volgens uw wensen wordt beheerd. En u wilt niet stilzitten. Dat hoeft ook niet want er zijn volop mogelijkheden om uw vermogen actief in te zetten.

Bloggers

Wij hebben een aantal bloggers, zowel van ING als daarbuiten, voor u geselecteerd die schrijven over diverse onderwerpen. Ze schrijven over hun ervaringen in het bedrijfsleven en over hun dromen in het leven.

Zes valkuilen bij generatiewisseling in het familiebedrijf

Mate van betrokkenheid oud-dga cruciaal voor succes nieuwe generatie

Veel familiebedrijven staan aan de vooravond van een bedrijfsoverdracht. De rol van de voorgaande generatie nadat bedrijfsoverdracht heeft plaatsgevonden is cruciaal voor het slagen van de nieuwe generatie die in het familiebedrijf aan het roer staat. Aan de hand van een aantal recente cases identificeert ING Economisch Bureau zes valkuilen die, in geval van bedrijfsoverdracht naar de volgende generatie, in ieder familiebedrijf kunnen voorkomen. Met dit vierde rapport voor en over familiebedrijven willen we familiebedrijven die, op korte of (middel)lange termijn, voor een overdracht staan voldoende inspiratie en aanknopingspunten bieden voor een succesvolle overdracht.

Lees het rapport