94% van onze klanten beoordeelt de Financial Planner

met een goed tot uitstekend

Onze klanten waarderen de deskundigheid van onze Financial Planners en de samen met hen opgestelde financiële planning. Dit blijkt uit klantonderzoek uit december 2013. ING Private Banking vindt het belangrijk goed op te hoogte te blijven van de tevredenheid van haar klanten. Daarom wordt er meerdere malen per jaar i.s.m. een onderzoeksbureau onderzoek onder Private Banking klanten verricht.

 

Voor ondernemers

Heb ik voldoende vermogen om na verkoop van mijn bedrijf een comfortabel leven te leiden? Wil ik verder investeren in mijn onderneming of juist vermogen eruit halen? Dit soort vraagstukken kunnen spelen voor u als dga. De ING weet van oudsher wat er bij ondernemers speelt. Wij helpen u graag met financieel advies, over de grenzen van zakelijk en privé.

Zakelijk en privé

Bij u hangt alles samen: uw privévermogen en het vermogen in uw onderneming. Daarom helpt de ING u verder met één geïntegreerd advies. Of u uw geld nu wilt herinvesteren, beleggen, verdelen of misschien wel allemaal tegelijk. Wij bespreken met u al uw vraagstukken over familie (privé), eigendom en onderneming.

Uw financiële planning

We kunnen ons voorstellen dat u zakelijk én privé wilt profiteren van uw vermogen. Een goede financiële planning helpt u daarbij. Onze Financial Planners zijn dé specialisten op dat gebied. Zij geven u graag advies en bieden u concrete oplossingen.

Uw bedrijfsoverdracht

Bent u al toe aan het overdragen van uw onderneming? Dat is een bijzondere gebeurtenis, zowel voor u als overdrager als voor degene die het bedrijf overneemt. Zeker als het gaat om een familiebedrijf. ING Private Banking begeleidt u professioneel en deskundig.

7 tips voor u als directeur-grootaandeelhouder bij pensioen in eigen beheer

Heeft u als directeur-grootaandeelhouder (dga) ten minste 10% van de aandelen? Dan mag u uw pensioen in eigen beheer opbouwen.

Bloggers

Diederik van den Biggelaar en Jan Zoetjes creëerden hun vermogen met eigen handen. Ze zijn nog steeds zeer ambitieus. Deze ondernemende bloggers vertellen openhartig over hun bedrijven en over hun dromen in het leven. Een kleine selectie van de blogs die wellicht interessant zijn voor u als ondernemer.

Afspraak maken

Wilfried Nijkamp

Financial Planner Oost-Brabant

Ook privé hebben wij aandacht voor uw zakelijke vermogen.
Afspraak maken met een Private Banker Kies uw eigen Private Banker

Zes valkuilen bij generatiewisseling in het familiebedrijf

Mate van betrokkenheid oud-dga cruciaal voor succes nieuwe generatie

Veel familiebedrijven staan aan de vooravond van een bedrijfsoverdracht. De rol van de voorgaande generatie nadat bedrijfsoverdracht heeft plaatsgevonden is cruciaal voor het slagen van de nieuwe generatie die in het familiebedrijf aan het roer staat. Aan de hand van een aantal recente cases identificeert ING Economisch Bureau zes valkuilen die, in geval van bedrijfsoverdracht naar de volgende generatie, in ieder familiebedrijf kunnen voorkomen. Met dit vierde rapport voor en over familiebedrijven willen we familiebedrijven die, op korte of (middel)lange termijn, voor een overdracht staan voldoende inspiratie en aanknopingspunten bieden voor een succesvolle overdracht.

Lees het rapport