IBAN-Acceptgiro

De IBAN-Acceptgiro is een bekende en veelgebruikte betaalwijze. Uw klanten hoeven alleen hun handtekening te plaatsen en betalen daardoor vaak sneller.

Alternatief voor IBAN-Acceptgiro

Als u uw klanten regelmatig factureert, is een incassocontract mogelijk een alternatief voor IBAN-Acceptgiro's. Dan hoeft u geen rekeningen meer te versturen. Klanten machtigen u om automatisch een bedrag af te schrijven. Dat scheelt u per maand veel tijd en moeite. U kunt vanaf 1 juni 2015 geen Acceptgirocontract meer bij ons afsluiten. Bestaande contracten blijven wel geldig tot 1 januari 2019. Vanaf deze datum is het niet meer mogelijk om met Acceptgiro’s te betalen.

Alternatieve betaal- en incassomiddelen

Op 1 januari 2019 wordt de acceptgiro volledig afgeschaft. Dat komt door het gebruik van andere en meer efficiënte manieren van betalen. Bereidt u zich voor met deze alternatieven:

Incassomachtigen

Snel en makkelijk een incassomachtiging van uw klanten ontvangen? Met incassomachtigen kan het. Uw klanten geven u via internetbankieren via hun eigen bank toestemming om geld van hun rekening af te schrijven. Handig voor u en uw klanten.

Contact

Deel deze pagina