Europees incasso

Uw betalingen op tijd ontvangen

Het versturen en verwerken van facturen kost u iedere maand weer veel tijd. Met Europees incasso kunt u automatisch bedragen incasseren van uw debiteuren. Snel, gemakkelijk en precies op de afgesproken datum.

Wat zijn de voordelen?

  • Uw betalingen op tijd ontvangen
  • Voordeliger dan acceptgiro’s
  • Gemakkelijk incasseren via internetbankieren
  • Minder betalingsherinneringen uitsturen

Zo vraagt u het Europees incasso aan

1.

Kies voor het Standaard of Zakelijk Europees incasso
ING biedt u twee varianten van het Europees incasso: het Standaard of het Zakelijk Europees incasso. U bepaalt zelf welke vorm het beste bij uw betalingsverkeer en administratie past:

  • Standaard Europees incasso: voor het incasseren van uw particuliere en zakelijke klanten. Uw klant kan het geïncasseerde bedrag terug laten boeken.
  • Zakelijk Europees incasso: voor het incasseren van uw zakelijke klanten. Uw klant kan het geïncasseerde bedrag niet terug laten boeken.

2.

Sluit het Europees incassocontract online af
U kunt alleen een Europees incassocontract afsluiten als u een Zakelijke Rekening heeft bij de ING. U vraagt het Europees incassocontract aan met het online formulier. Na het verzenden van het formulier belt ING u binnen 2 werkdagen terug.

3.

Laat uw klanten een machtigingsformulier ondertekenen
Voordat u gaat incasseren met het Standaard of Zakelijk Europees incasso heeft u een incasso-machtiging nodig van uw klanten, leden of donateurs. U kunt het machtigingsformulier zelf ontwerpen. De richtlijnen voor het ontwerp en een voorbeeld vindt u in stap 5 van het stappenplan Overstappen naar Europees incasso.
Hebben uw klanten in het verleden al eens toestemming gegeven voor een incasso?

  • Bij het Standaard Europees incasso blijven uw machtigingen gewoon geldig. Wel moet u extra gegevens toevoegen aan de machtiging. Meer hierover leest u in stap 4 van het stappenplan Overstappen naar Europees incasso.
  • Bij het Zakelijk Europees incasso vraagt u altijd een nieuwe machtiging aan uw klanten.

4.

Bij Zakelijk Europees incasso: laat uw klant de machtiging registreren bij zijn bank
Als uw klant de machtiging voor het Zakelijk Europees incasso heeft ondertekend, moeten de gegevens ook worden geregistreerd bij zijn bank. Uw klanten kunnen de machtiging bij ING registreren met het formulier Incassomachtigingen beheren.

Wat kost het Europees incasso?

Het afsluiten van een incassocontract is kosteloos. De kosten voor de incassotransacties en incassobatches vindt u in het tarievenoverzicht.

Contact

Deel deze pagina

Wilt u de betalingen van klanten veilig, snel en contactloos regelen? Kies dan voor het Pin Pakket Compleet.

Lees meer