Contact

Deel deze pagina

Mobiel Bankieren App
U heeft met de Mobiel Bankieren App van ING 24/7 uw bank bij de hand. Download de app gratis.

Downloaden

iDEAL

Eenvoudig online betalingen ontvangen

  • Uw klanten betalen veilig en snel via hun eigen bank
  • 100% betalingsgarantie
  • Inzicht in uw betalingen

Het product

Natuurlijk wilt u dat uw klanten op een veilige en eenvoudige manier online kunnen betalen in uw webshop. Dat kan met iDEAL. Zo wordt betalen voor de bezoekers van uw webwinkel makkelijk. Ze betalen via internetbankieren van hun eigen bank. Makkelijk, veilig en vertrouwd.

Heeft u Mijn ING Zakelijk?

Dan hebben wij het aanvragen van iDEAL nog makkelijker gemaakt! Kijk onder de tab "Hoe werkt het?"

Online betalingen ontvangen

100% betalingsgarantie voor u en voor uw klanten

Als ondernemer wilt u er zeker van zijn dat u een betaling ontvangt. Die zekerheid heeft u met iDEAL. Een betaling kan namelijk niet worden teruggedraaid en staat binnen 2 werkdagen op uw rekening. Voor uw klanten is direct duidelijk of de betaling geslaagd is.

Overzicht

Alle iDEAL-betalingen bij uw webwinkel staan overzichtelijk bij elkaar. U weet dus precies welke betaling bij welke bestelling hoort. Dat is wel zo handig.

Voor wie?

Of u nu eens per maand een product verkoopt in uw webwinkel of dagelijks honderden, iDEAL is geschikt voor elke online aanbieder van producten, diensten en downloads.*

U heeft de keuze uit 2 versies: iDEAL Basic of iDEAL Advanced. In de tabel ziet u welke versie bij u past.


Ik wilBasicAdvanced
tastbare producten online verkopenimg_Groen vinkjeimg_Groen vinkje
downloads en/of diensten aanbiedenimg_Groen vinkje
betalingen handmatig akkoord gevenimg_Groen vinkje
betalingen automatisch akkoord gevenimg_Groen vinkje
het betaalproces in mijn huisstijlimg_Groen vinkje
een koppeling met mijn eigen backoffice systeemimg_Groen vinkje
 
Om iDEAL Basic te kunnen installeren heeft u basiskennis van programmeren nodig. Voor iDEAL Advanced heeft u meer technische kennis nodig. Een Payment Service Provider (PSP) of de iDEAL Servicedesk helpt u hiermee.
*ING behoudt zich het recht voor om bepaalde webwinkels het product iDEAL te weigeren.

Hoe werkt het?

Voor uw klanten is iDEAL een makkelijke betaalmethode. Wilt u zien hoe eenvoudig het is? Kijk dan naar deze demo. Als u iDEAL als betaalmethode wilt aanbieden heeft u een Zakelijke Rekening van ING en een werkende website nodig. Heeft u dat? Dan kunt u iDEAL aanvragen via de volgende stappen:
1. Inloggen in Mijn ING

Gebruik de oranje knop hierboven om in te loggen in Mijn ING. Daar selecteert u de zakelijke rekening die u voor iDEAL wilt gebruiken en voert u de gegevens van uw webwinkel in. U ondertekent het contract met een TAN-code. Binnen twee werkdagen ontvangt u de inloggegevens voor uw persoonlijke iDEAL dashboard.

2. Aansluitmethode kiezen

In uw iDEAL dashboard kiest u de aansluitmethode. Kijk in de tab "Voor wie?" voor informatie over de verschillende aansluitmethoden. U kunt iDEAL zelf aansluiten of het laten doen door een Payment Service Provider (PSP).

3. En dan live!

U sluit iDEAL aan op uw webwinkel. Hiervoor zijn vaak plug-ins beschikbaar voor uw webwinkel-pakket. Als u een payment Service Provider in de arm heeft genomen dan regelt die dit voor u. Hierna kunt u uw aansluiting testen en in het iDEAL dashboard bepalen wanneer iDEAL actief wordt op uw website.

Heeft u geen Mijn ING?

Geen probleem! Ook dan kunt u iDEAL aanvragen, volg de instructies op het scherm.
1. Gegevens invoeren in iDEAL

Binnen de iDEAL-omgeving vult u onder het tabblad ‘Aanmelding‘ de nodige gegevens in, waaronder de aansluitmethode (zie stap 3.). ING controleert uw gegevens. Als alles in orde is, ontvangt u per e-mail een contract. Print en onderteken het contract en stuur het naar ons op.

2. Aansluitmethode kiezen

Op uw aanmelding kunt u gelijk kiezen hoe u iDEAL wilt gebruiken. Onderaan het tabblad ‘Aanmelding’ selecteert u de gewenste aansluitmethode. U kunt iDEAL zelf aansluiten of het laten doen door een Payment Service Provider (PSP).

3. En dan live!

U sluit iDEAL aan op uw webwinkel. Hiervoor zijn vaak plug-ins beschikbaar voor uw webwinkel-pakket. Als u een payment Service Provider in de arm heeft genomen dan regelt die dit voor u. Hierna kunt u uw aansluiting testen en in het iDEAL dashboard bepalen wanneer iDEAL actief wordt op uw website.

Goed om te weten

Uw klanten willen graag weten met wie zij zaken doen. Daarom is het belangrijk dat u een aantal gegevens duidelijk zichtbaar op uw website heeft staan, zoals uw KvK nummer. Op de site van de ‘Autoriteit Consument en Markt’ vindt u de volledige lijst van nodige gegevens.

Kosten

Een abonnement op iDEAL kost € 20 per maand. Deze kosten schrijven we ieder kwartaal van uw Zakelijke Rekening af. Verder betaalt u een vast bedrag voor elke iDEAL-betaling op uw website.


Aantal transacties (per maand)Kosten
1 - 2.000 transacties€ 0,50 per transactie
2.001 - 10.000 transacties€ 0,40 per transactie
meer dan 10.000 transactiesop aanvraag
 

Voorwaarden

Als u iDEAL aanvraagt, is het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Dat kunt u lezen in de onderstaande voorwaarden. U leest er bijvoorbeeld over het gebruik van beveiligingsmiddelen. Heeft u nog vragen over iDEAL, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Veelgestelde vragen