Contact

Deel deze pagina

Vreemde Valutarekening

{{reviewData.summary.AverageTextRating}}

Voor uw zakelijke betalingen buiten de eurozone

  • Besparen op uw omwisselkosten
  • Beheersen van uw valutarisico´s
  • Eenvoudig betalingen doen en ontvangen in Mijn ING Zakelijk

Het product

Doet u zaken buiten de eurozone? Dan heeft u te maken met vreemde valuta’s en wisselkoersen. Met de Vreemde Valutarekening van de ING ontvangt en betaalt u geld in dezelfde valuta als uw internationale handelspartners. Zo bespaart u op uw omwisselkosten. Ook beperkt u het risico van koersschommelingen, omdat u zelf bepaalt wanneer u de vreemde valuta voor euro’s omwisselt.

Kenmerken

  • Beschikbaar in 28 valutasoorten
  • Gekoppeld aan uw Zakelijke Rekening
  • Al uw internationale betalingen regelen en altijd inzicht in uw saldo in Mijn ING Zakelijk
  • Besparen op uw omwisselkosten, omdat u betalingen in dezelfde valuta ontvangt en betaalt
  • Betalingen die u op uw Zakelijke Rekening ontvangt, kunt u automatisch laten doorleiden naar uw Vreemde Valutarekening

Gekoppeld aan uw Zakelijke Rekening

Uw Vreemde Valutarekening wordt gekoppeld aan een Zakelijke Rekening. Door deze koppeling vormen de saldi op uw Vreemde Valutarekening en uw Zakelijke Rekening samen een gecombineerde bestedingsruimte. U kunt op beide rekeningen beschikken over deze gecombineerde bestedingsruimte. De bestedingsruimte van de rekeningen samen mag niet negatief zijn, maar het saldo op de individuele rekeningen mag dat wel zijn. Zo mag u een negatief saldo aanhouden op uw Vreemde Valutarekening, als u tenminste ditzelfde bedrag positief staat op uw Zakelijke Rekening. U betaalt wel debetrente over een negatief saldo op uw Vreemde Valutarekening of uw Zakelijke Rekening, ook als het gezamenlijke saldo op deze twee rekeningen positief is.
Let op: Om de gecombineerde bestedingsruimte te bepalen, gebruiken we voor het saldo van de Vreemde Valutarekening de tegenwaarde in euro’s. Deze tegenwaarde is afhankelijk van de wisselkoersen.

Aanvragen Vreemde Valutarekening

Bent u al een zakelijke klant bij ons? Dan kunt u een Vreemde Valutarekening aanvragen op een ING-kantoor bij u in de buurt. U kunt ook contact opnemen met uw adviseur. Voor de aanvraag heeft u een geldig identiteitsbewijs nodig. Bankiert u nog niet zakelijk bij ons? Vraag dan een zakelijk betaalpakket met Zakelijke rekening aan.

Voor wie?

De Vreemde Valutarekening past bij u als u regelmatig inkomend en uitgaand betalingsverkeer in vreemde valuta heeft. U kunt met een Vreemde Valutarekening geen contant geld opnemen of storten.


Wilt u weten of het voor u rendabel is om een Vreemde Valutarekening te openen? Met de formule hieronder kunt u per valuta berekenen vanaf welke jaarlijkse rekeningomzet (in €) u de kosten voor de Vreemde Valutarekening terugverdient.

*U betaalt voor de Vreemde Valutarekening € 7,50 per maand, dus € 90 per jaar.

**De aan- en verkoopkoersen vindt u in het wisselkoersen-overzicht.


VOORBEELD:

Stel u ontvangt op uw Zakelijke Rekening ieder jaar Amerikaanse Dollars ter waarde van € 10.000. Omdat uw Zakelijke Rekening in euro’s wordt aangehouden, worden de Dollars omgewisseld naar euro’s. In het wisselkoersen-overzicht leest u dat de aan- en de verkoopkoers voor de Amerikaanse Dollar op respectievelijk 1,1515 en 1,1655 staat.

Dit geeft u de volgende berekening:
Het omslagpunt van € 7.500 is lager dan de € 10.000 die u jaarlijks aan Amerikaanse Dollars ontvangt. Dit betekent dat u de kosten voor de Vreemde Valutarekening terug verdient.

Kosten

Kosten van de rekening

  • De Vreemde Valutarekening kost € 7,50 per maand.

Kosten voor betalingsverkeer

Rente

Let op: Met een Vreemde Valutarekening loopt u renterisico. De rente op de Vreemde Valutarekening kan wekelijks variëren.

Wijze van afrekenen

U ontvangt per kwartaal van ons een factuur in Mijn ING Zakelijk. Alle kosten staan hierop duidelijk weergegeven. Wij schrijven de kosten eens per kwartaal af van uw Vreemde Valutarekening.

Voorwaarden

Als u een Vreemde Valutarekening aanvraagt, is het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Dat kunt u lezen in de onderstaande voorwaarden. U leest er bijvoorbeeld over de regels die gelden voor het gebruik van de Vreemde Valutarekening en voor de debetstand en bestedingsruimte. Maar ook de Algemene Bankvoorwaarden vindt u er.

Veelgestelde vragen

In welke valuta’s kan ik een Vreemde Valutarekening aanvragen?

De Vreemde Valutarekening is beschikbaar in 28 valutasoorten. Deze valutasoorten vindt u terug in het overzicht Valuta’s ING Vreemde Valutarekening.

Hoe kan ik geld overmaken van of naar mijn Vreemde Valutarekening?

U kunt geld overmaken van of naar uw Vreemde Valutarekening met een reguliere afschrijving of met een Wereldbetaling. Een reguliere afschrijving is een betaling binnen de SEPA-landen. Het bedrag wordt dan overgemaakt in euro’s op basis van de kostensoort SHA (gedeelde kosten met de ontvanger). Zo wordt de betaling uitgevoerd tegen het tarief voor betalingen binnen de SEPA-landen. Met een Wereldbetaling maakt u bedragen over in een vreemde valuta, of naar een rekening buiten de SEPA-landen.

Wat zijn de huidige rentetarieven voor de Vreemde Valutarekening?

De hoogte van de credit- en debetrente verschilt per valuta en is gebaseerd op de wekelijkse ING Baserates. Lees hier meer over in de Renteberekeningswijze Vreemde Valutarekening.