Wisselkoersen vreemde valuta

Voor overboekingen van of naar uw rekening waarbij een omzetting naar een andere valutasoort plaatsvindt, hanteert de ING aan- en verkoopkoersen.

Welke koers hanteren wij?

De ING stelt de wisselkoersen voor aan- en verkoop van vreemde valuta 2 keer per dag vast. Namelijk om 13.30 uur en om 16.00 uur. Betaalopdrachten die wij vóór 11.40 ontvangen, verwerken wij op basis van de koers van 13.30 uur. Ontvangen wij uw betaalopdracht tussen 11.40 en 12.40? Dan verwerken wij uw opdracht tegen de koers van de tweede vaststelling om 16.00 uur. Betaalopdrachten die wij na 12.40 uur ontvangen, verwerken wij op basis van de koers van de eerste vaststelling op de volgende werkdag. De genoemde tijdslijnen zijn alleen van toepassing indien u de betaalopdracht volledig en correct opgeeft waardoor de betaalopdracht automatisch en direct verwerkt kan worden. Is de betaalopdracht niet volledig en correct door ons ontvangen, dan kunnen wij de opdracht op basis van een latere koers verwerken, omdat de eerder vastgestelde koers op dat moment niet meer geldig is. De ING hanteert een koersmarge op deze wisselkoersen. U ziet de daadwerkelijk berekende koers na verwerking op uw afschrift of rekeningoverzicht in Mijn ING of Mijn ING Zakelijk. 

Een overzicht van de wisselkoersen van de afgelopen 30 dagen vindt u in het wisselkoersen-overzicht

Buitenlands geld bestellen en storten

Deze vaststellingstermijnen gelden niet voor het bestellen en storten van buitenlands geld. De wisselkoersen hiervoor vermelden wij op het moment dat u uw online bestelling plaatst.

Betalingen met uw betaalpas of creditcard in vreemde valuta

Betaalt u met uw betaalpas in vreemde valuta? Dan wordt de vreemde valuta naar de euro omgerekend volgens de wisselkoers van de transactiedag. Betaalt u met uw creditcard in vreemde valuta? Dan gaan wij uit van de wisselkoers van de boekingsdatum van uw transactie. De boekingsdatum kan afwijken van de transactiedatum.

Contact