Contact

Deel deze pagina

Overstapservice

  • Met al uw bankzaken over naar de ING
  • Uw betalingen lopen meteen via uw Zakelijke Rekening bij de ING
  • U ziet welke betalingen via de Overstapservice gaan

Het product

Met al uw zakelijke bankzaken over naar de ING? Dat wilt u natuurlijk zo eenvoudig en snel mogelijk regelen. Want de automatische incasso’s voor de huur van uw kantoorruimte of bedrijfsverzekering, uw maandelijkse spaaropdracht en de betalingen van uw klanten wilt u gewoon door laten lopen op uw nieuwe rekening. Met onze gratis Overstapservice zorgen wij ervoor dat uw overstap soepel verloopt.

Het gemak van de Overstapservice

  • Uw af- en bijschrijvingen leiden we 13 maanden door naar uw (nieuwe) Zakelijke Rekening bij de ING
  • Bedrijven die geld van uw oude rekening incasseren, ontvangen automatisch uw nieuwe rekeningnummer
  • Informeer overige bedrijven en instanties over uw nieuwe rekeningnummer. Dit kan met de handige Overstapkaart.
  • U ziet welke af- en bijschrijvingen nog via uw oude rekening lopen; in Mijn ING Zakelijk, de Mobiel Bankieren App of op uw afschriften.

Voordat u naar ons overstapt

  • Wilt u uw oude rekening opzeggen? Dan kunt u dat doen nadat de Overstapservice is ingegaan.
  • De Overstapservice kan invloed hebben op andere producten die u bij uw oude bank heeft. Denk bijvoorbeeld aan een incasso- of PIN-contract. Uw bank kan u hierover informeren.

Voor wie?

De Overstapservice is een handige service als u al uw zakelijke bankzaken bij ons wilt regelen. Hierbij maakt het niet uit of u al klant bij ons bent of juist klant bij ons wilt worden. Want of u nu al een deel van uw bankzaken bij ons regelt of juist alles bij een andere bank, met de Overstapservice zorgen wij ervoor dat uw overstap soepel verloopt.

De Overstapservice is mogelijk bij uw Zakelijke Rekening en Derdengeldenrekening.

Hoe werkt het

Overstapservice, in een paar stappen geregeld

1. Vraag de Overstapservice aan

U vraagt de Overstapservice eenvoudig aan door het online formulier in te vullen, te printen en naar ons op te sturen. Uiteraard kunt u ook terecht op het ING-kantoor bij u in de buurt. Nadat u de Overstapservice heeft aangevraagd, ontvangt u binnen 2 weken een bevestiging van ons.

2. Geef uw nieuwe rekeningnummer door

Uw inkomsten worden 13 maanden doorgestuurd naar uw Zakelijke Rekening bij de ING. Maar informeer uw administratiekantoor en zakelijke relaties zo snel mogelijk over uw nieuwe rekeningnummer. Dan blijft u uw inkomsten ook na afloop van de Overstapservice ontvangen. U regelt dat eenvoudig met de speciale Overstapkaart.

3. Stel uw automatische overschrijvingen in

U ontvangt een overzicht van de periodieke overschrijvingen die uw oude bank heeft stopgezet. Stel deze opnieuw in op uw nieuwe Zakelijke Rekening in Mijn ING Zakelijk (internetbankieren). De periodieke overschrijvingen die u via internetbankieren op uw oude rekening heeft ingesteld, moet u zelf stopzetten.

Handig: Checklist Overstapservice

Heeft u de Overstapservice aangevraagd? Dan is het prettig om te weten waar u aan toe bent. Wat regelt de ING voor u en wat regelt u zelf? U leest het in de handige Checklist Overstapservice. Hier ziet u ook dat u ruim de tijd heeft om de betalingen bij uw oude bank over te zetten naar uw betaalrekening bij de ING.

Voorwaarden

Als u de Overstapservice aanvraagt, is het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. U leest hier meer over in onze voorwaarden. Heeft u vragen over de Overstapservice, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Veelgestelde vragen