Documentair betalingsverkeer

Meer zekerheid bij import en export

Wilt u er zeker van zijn dat importeurs uw goederen betalen? En dat u zelf pas betaalt voor goederen zodra deze naar u onderweg zijn? Met documentair betalingsverkeer van de ING heeft u deze zekerheid.

Kenmerken documentair betalingsverkeer

  • Documentair krediet of incasso bij export: zekerheid van betaling bij levering van goederen
  • Documentair krediet bij import: zekerheid van levering van goederen bij betaling
  • Extra service: financiering na levering

Documentair krediet bij export

Doet u zaken met een importeur die u nog niet goed kent? Dan is het documentair krediet (ook wel: accreditief, letter of credit) geschikt voor u. Dit geeft u namelijk de zekerheid dat uw goederen na verzending altijd worden betaald. De bank van de importeur is bij een documentair krediet altijd verplicht de goederen te betalen. Zo beperkt u de risico’s bij export.

Wilt u nog meer zekerheid? De ING kan het documentair krediet bevestigen (confirmeren). U bent dan verzekerd van betaling, ongeacht of de bank van de importeur betaalt of niet.

Documentair incasso bij export

Doet u zaken met een importeur die u al wat langer kent? Dan kan een documentair incasso handig zijn. De importeur krijgt de goederen pas zodra hij betaalt. De ING en de bank van de importeur houden in de gaten of de betaling binnenkomt. Zodra het geld binnen is, worden pas de handels-documenten vrijgegeven. En pas daarna worden de goederen geleverd.

Documentair krediet bij import

Importeert u goederen? Met een documentair krediet (accreditief, letter of credit) beperkt u de risico’s als u importeert. U betaalt dan altijd pas voor uw goederen nadat de exporteur deze heeft verzonden.

Extra service: financiering na levering

Heeft u een leverancierskrediet afgegeven aan uw importeur? En wilt u daarbij niet wachten totdat hij het verschuldigde bedrag heeft terugbetaald? Via de extra service financiering na levering betaalt de ING dit bedrag eerder uit. Zo beschikt u sneller over uw geld.

Meer informatie

Wilt u meer weten over documentair betalingsverkeer? Bel 020 22 888 22. Wij helpen u graag op werkdagen van 8.00 - 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Contact

Deel deze pagina