Contact

Deel deze pagina

Uw sector

De Nederlandse economie is bijzonder divers. Daarom hebben we onze publicaties onder meer gegroepeerd in sectoren. Kies hieronder uw sector.

Agrarische sector

Ondernemers in de Nederlandse agrarische sector werken volgens de hoogste standaarden. De kwaliteit staat wereldwijd in hoog aanzien en daarom speelt de sector voor de Nederlandse export en totale economie een belangrijke rol.

Automotive

Nederland kent een wagenpark van 8 miljoen personenauto’s en nog eens 1 miljoen bedrijfswagens. Binnen de Automotive sector zijn handel, reparatie, onderhoud en financiering en leasing belangrijke onderdelen om dit wagenpark rijdend te houden.

Bouw en onroerend goed

De bouw en onroerend goed-sector beslaat een belangrijke waardeketen in Nederland: van ontwerp tot realisatie en exploitatie van gebouwen.  Duurzaamheid en integraal bouwen zijn daarbij niet meer weg te denken bij vooruitstrevende bouwers.

Detailhandel

De detailhandel speelt een onmisbare rol in het dagelijkse leven van consumenten. De aankopen in winkels en webshops zijn goed voor 30% van de totale consumptie van huishoudens.

Gezondheidszorg

De gezondheidszorg is sterk in beweging. Nieuwe regelgeving zorgt voor continu wijzigende marktomstandigheden. Patiënten worden meer en meer consumenten. Zorginstellingen worden “gewone” bedrijven.

Groothandel

De groothandel is één van de drijvende krachten achter de economie en is in vrijwel alle productketens als tussenschakel vertegenwoordigd. Nationaal én internationaal speelt de handelsgeest van groothandels een belangrijke rol.

Industrie

De industriële sector is van groot belang. Het aandeel neemt weliswaar af maar de kwaliteit en de duurzaamheid worden steeds groter.

Leisure

Vrije tijd is ons wat waard. Daarom bieden ruim 125.000 ondernemingen Nederlandse én buitenlandse gasten een divers aanbod aan leisure activiteiten en horecagelegenheden.

Publieke sector

De publieke sector kent haar dynamiek. Het rijk draagt steeds meer taken over aan de decentrale overheid. Tegelijkertijd moeten overheidsorganen en non-profit instellingen over de gehele linie stevig bezuinigen.

Transport en logistiek

Met mainports als de Rotterdamse haven en Schiphol, en in een dichtbevolkt land, speelt de transport- en logistieksector een kenmerkende rol in de economie. De sector staat wel voor grote uitdagingen.

Zakelijke dienstverlening

De zakelijke dienstverlening bestaat uit een uiteenlopende groep bedrijven, die samen goed zijn voor een belangrijk deel van de Nederlandse economie.