Dit hebben we voor u verbeterd

Dankzij uw feedback

Dankzij uw suggesties kunnen we onze producten en dienstverlening blijven verbeteren. Bedankt daarvoor. We hebben voor u op een rij gezet wat we onlangs hebben verbeterd.

Inloggen in de Mobiel Bankieren App met uw vingerafdruk

Met uw vingerafdruk inloggen op de Mobiel Bankieren App. Dat kan op uw iPhone en iPad met Apple´s Touch ID. Het unieke patroon van uw vingerafdruk wordt gescand en geeft toegang tot de app.

Koppeling Mijn ING Zakelijk met online boekhoudpakketten

Nog steeds handmatig transacties overtypen? Vanaf nu is het mogelijk om een koppeling te maken met Mijn ING Zakelijk en de volgende online boekhoudpakketten: Exact, Unit4 Multivers, Twinfield, Visma, AFAS, Reeleezee, Cash Software, Asperion, e-Boekhouden.nl, Yuki, Kleisteen en Muis. In de toekomst volgen meer boekhoudpakketten. Weten hoe het werkt?

Recente verbeteringen Mijn ING Zakelijk

 • Bevoegdheden overzicht: dit overzicht geeft vertegenwoordigers van de organisatie inzicht in wie er bevoegd zijn voor de organisatie en wat de rechten van deze bevoegden zijn
 • Uitgebreid zoeken in af- en bijschrijvingen vanaf het startscherm

De app kan weer meer

Onze Mobiel Bankieren App werd 3 jaar, en  is alweer klaar voor een nieuw levensjaar. Na deze update ziet u een nieuw design voor Android en iOS. Als u het vraagt, helpt Inge u in de nieuwe versie zelfs ook met spaaropdrachten. Update uw app en ontdek het zelf.

We vernieuwen de website

Wij willen u online nog beter op weg helpen. Daarom werken we stap voor stap aan onze website. Die ziet er binnenkort anders uit dan u gewend bent. Benieuwd wat u kunt verwachten?

Digitale factuur “Kosten Zakelijke Betalingsverkeer” in Mijn ING

U bent gewend om uw factuur “Kosten Zakelijk Betalingsverkeer” per post van ons te ontvangen. U ontvangt deze factuur voortaan digitaal in Mijn ING Zakelijk (internetbankieren). U kunt de factuur makkelijk bewaren, printen en e-mailen.

Nu nog meer gemak met InsideBusiness Payments (IBP)

 • Eenvoudig online toegang met ING I-Dentity Card en ING I-Dentity Reader, geen aparte software meer nodig
 • Direct in het adressenboek zoeken en eenvoudig schermweergaven aanpassen
 • Sneller navigeren door de aangepaste menustructuur
 • Meer overzicht bij het aanmaken van betalingen

Het vernieuwde Economisch Bureau

De economie is divers. Vandaar dat het ING Economisch Bureau in haar onderzoeken de complete economie in binnen- en buitenland onder de loep neemt. Ook hebben zij de publicaties onder meer gegroepeerd in verschillende sectoren en regio’s.

Contactloos betalen met uw Zakelijke Betaalpas

Met contactloos betalen rekent u af door uw Zakelijke Betaalpas kort tegen de betaalautomaat aan te houden. Zo betaalt u bedragen tot en met € 25 gemakkelijk en snel zonder pincode. U kunt contactloos betalen aanzetten in Mijn ING Zakelijk. Wilt u weten hoe contactloos betalen werkt?

Handig: flexibel daglimiet instellen voor de Zakelijke Betaalpas

Grote aankopen, zoals een kantoorinventaris, direct en veilig met pin betalen? Of uw daglimiet tijdelijk ophogen om contant geld te pinnen bij een ING-betaalautomaat? Dat is nu mogelijk. U kiest nu zelf de daglimiet van uw Zakelijke Betaalpas.

Verbeteringen Mijn ING Zakelijk

Om het u nog overzichtelijker en gemakkelijker te maken is Mijn ING Zakelijk vernieuwd:

 • Duidelijk overzicht van uw Zakelijke Spaarrekening(en)
 • eenvoudig schakelen tussen uw verschillende rekeningen
 • direct inzicht in uw saldo en uw laatste af- en bijschrijvingen

Nieuw wachtwoord Mijn ING Zakelijk online aanmaken

Nieuw wachtwoord of gebruikersnaam nodig? Dankzij uw suggesties regelt u dit voortaan vanuit uw eigen kantoor. Want u kunt nu zelf online een nieuw wachtwoord aanmaken. En wilt u uw gebruikersnaam opnieuw aanvragen? Dat kan voortaan per telefoon.

Update Mobiel Bankieren App: inzicht in uw beleggingen

Op basis van uw feedback is het nu mogelijk om uw beleggingsportefeuille in te zien met de Mobiel Bankieren App. U bent dan altijd en overal op de hoogte van uw actuele portefeuillewaarde en het gelddeel. Ook heeft u inzicht in het ongerealiseerde rendement.

Speciaal voor startende ondernemers

Om startende ondernemers te helpen, is onze informatie voortaan ingedeeld per startersfase: oriënteren, voorbereiden, starten en groeien. Ook kunt u nu onze Bedrijfsidee calculator gebruiken. Dus ziet u kansen voor een eigen bedrijf? Dan kunt u berekenen wat uw idee u kan opleveren.

Verbeterde zakelijke nieuwsbrief

De zakelijke nieuwsbrief heet vanaf februari ING Nieuws Zakelijk. Wat is er verbeterd?

 • Relevante artikelen, afgestemd op uw situatie
 • Nu ook goed leesbaar op tablet en mobiel
 • Nieuwe rubrieken, functionaliteiten en een duidelijkere lay-out

Nu ook Zakelijk mobiel bankieren op uw Windows Phone

Op basis van uw feedback is het nu ook mogelijk om uw Zakelijke Rekening in te zien in de Mobiel Bankieren App voor Windows Phone. Installeer de update of download de app. Al meer dan 100.000 zakelijke klanten regelen hun bankzaken op hun mobiele telefoon.

Eenvoudig een zakelijk betaalpakket openen

Als ondernemer wilt u graag snel aan de slag. Daarom is het vanaf nu mogelijk om bij het aanvragen van een zakelijk betaalpakket direct een Zakelijke Spaarrekening te openen. Ook kunt u gelijk onze gratis Overstapservice aanvragen. Zo stapt u gemakkelijk over van uw oude bank naar de ING.

Sparren over uw kansen

Heeft u plannen om uw bedrijf uit te breiden? Of wilt u een nieuwe markt of nieuw kanaal verkennen? Onze adviseurs helpen u graag op weg in een persoonlijk gesprek.

Naams- en adreswijzigingen KvK automatisch naar de ING

Tegenwoordig neemt de ING naams- en adreswijzigingen van bedrijven automatisch over uit het Handelsregister. Daardoor hoeven onze zakelijke klanten deze wijzigingen alleen nog door te geven bij de Kamer van Koophandel. Wij nemen u graag werk uit handen.

Rekeningafschriften nu digitaal

Tegenwoordig staan al uw rekeningafschriften voor u online in Mijn ING Zakelijk. Er is geen verschil met de papieren variant, het zijn maandelijkse afschriften. Papieren afschriften krijgt u vanaf die datum niet meer. Voor u geen gedoe meer met mapjes, goed voor het milieu en wij besparen kosten.

Vreemde Valutarekening voor China

Doet u zaken met China? Sinds begin 2013 kunt u bij de ING een Vreemde Valutarekening openen in Renminbi, de Chinese valuta. De valutasoort of munteenheid is de Yuan, afgekort CNY. De Renminbirekening heeft u nodig als u importeert uit of exporteert naar China. Op deze rekening kunt u niet rood staan.

Mijn ING Zakelijk nu met overzicht spaarsaldi

Mijn ING Zakelijk wordt steeds handiger. De laatste uitbreiding is dat u de overzichten van al uw spaarsaldi kunt bekijken.

Zakelijke Rekening zelf opzeggen in Mijn ING Zakelijk

U kunt uw Zakelijke Rekening zelf opzeggen via Mijn ING Zakelijk (internetbankieren). Wel zijn er een paar voorwaarden, zoals:

 • Het resterende saldo is maximaal € 1.000.
 • De opzeggende vertegenwoordiger is zelfstandig bevoegd.
 • Er zijn geen andere gekoppelde rekeningen dan een spaarrekening.