Midden- en kleinbedrijf

Franchise & formule

Franchiseformules appelleren aan ondernemerschap. Met alles wat daarbij hoort: durf, visie en doorzettingsvermogen. En de praktische kant natuurlijk: financiering, betalingsverkeer en verzekeringen.

Franchisegever

Is uw formule klaar voor de toekomst? U bent verantwoordelijk voor (de ontwikkeling van) uw formule, u inspireert uw franchisenemers en u heeft daarvoor uw eigen adviseurs. Zoals de ING. Wij staan u met raad en daad bij over uw:

• Financieringstructuur 

• Kredietarrangementen 

• Betalingsverkeer 

• Risico-management 


Onze Relatiemanagers Franchise staan voor u klaar en hebben een inspirerend netwerk in uw omgeving. Maak een afspraak met (of via) Esthrella Khouw of Dirk Visser.

Franchisenemer

Als ondernemer aan het werk in de branche waar uw hart ligt? Dat kan als franchisenemer. Veel vrijheid, veel kansen, veel synergie. Wij herkennen de ondernemer in u en wij begrijpen dat u een deskundige bank nodig heeft. Voor uw betalingsverkeer, financiering maar ook om samen met u uw plannen op haalbaarheid en risico’s in te schatten. Tevens bieden wij u lokaal een inspirerend netwerk. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze adviseurs.

Maak uw franchiseformule futureproof

Juni 2015 - De veranderkracht van franchiseformules wordt sterk op de proef gesteld door technologische ontwikkelingen. Hierdoor verkorten productlevenscycli en ontstaan grote kansen voor nieuwe toetreders. Het antwoord van franchisegevers ligt in investeren in het aanpassingsvermogen van de formule.

Winkelgebied 2025: Evolutie franchise gevraagd

Mei 2014 - Vestigingen van franchiseformules zijn een vaste waarde in winkelgebieden. Door daling van de consumentenbestedingen en de opkomst van e-commerce daalt het aantal vestigingen in de detailhandel. Mede daardoor is nog maar 50% van de vestigingen in winkelgebieden een winkel. Tegelijkertijd zijn franchisevestigingen van horeca, dienstverlening en zorg in opkomst en groeit de diversiteit van functies. Franchisegevers en –nemers zijn gebaat bij aantrekkelijke winkelgebieden en kunnen hier ieder vanuit hun eigen rol richting 2025 een bijdrage aan leveren.

NFV

De ING werkt al jaren nauw samen met de Nederlandse Franchise Vereniging. Wij denken mee en adviseren. De ING is de hoofdsponsor van de prestigieuze NFV-trofee. Deze vakprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een formule met uitmuntende verdiencapaciteit en vakkundig ondernemerschap.

Esthrella Khouw
Specialist Zakelijke Arrangementen
Esthrella.khouw@ing.nl
Tel. 06 1506 6354
LinkedIn
Twitter

Dirk Visser
Specialist Zakelijke Arrangementen
Dirk.visser.franchise@ing.nl
Tel. 06 3005 1714
LinkedIn