The Ecodiamond Company

ING Starter van de Maand februari

The Ecodiamond Company in Amsterdam is uitgeroepen tot ING Starter van de Maand februari. Het bedrijf brengt ‘lab-grown’-diamanten op de markt, diamanten dus die niet gedolven zijn maar in een laboratorium worden ‘gekweekt’. Het idee ontstond in 2013.

Verkort proces

“Er is geen verschil te zien tussen een diamant uit een goed laboratorium en een uit de grond”, vertelt medeoprichter Michiel Gosens. “Beide hebben exact dezelfde fysische, chemische en optische eigenschappen en ze zien er alle twee uit als een ruwe diamant”.

Markt

Het maken van diamanten voor sieraden in een laboratorium is een relatief nieuwe techniek. Een groot voordeel is dat er geen bloed aan kleeft. Onderzoek bevestigde dat er een markt voor is. Gosens: “We hebben bewust gekozen voor verschillende hoogwaardige laboratoria. Bovendien benaderen wij de markt op verschillende manieren. Zo bieden we producten voor juweliers en edelsmeden, werken we samen met modemerken en ontwikkelen we samen met onze partners een eigen collectie.”

Financiering

“Dat de ING wilde financieren was doorslaggevend. Je moet eerst een voorraad opbouwen en je maakt andere kosten,” vervolgt Gosens. “We hebben zelf ook geïnvesteerd en het is een goed signaal naar investeerders als blijkt dat een grote bank erin gelooft.”

Internationaal

The Ecodiamond Company is begonnen met twee man in Amsterdam, maar breidde al snel uit naar Barcelona. “In Nederland praten we met juweliers en edelsmeden. Daarnaast zien we een sterke vraag bij modeontwerpers. We investeren in een internationaal netwerk van resellers en fashion labels. Zo hebben we partners in Spanje, Italië, Frankrijk, Hong Kong en lopen er gesprekken in Dubai, Turkije, Duitsland, de Golfstaten en Mexico.”

Groei

“Laatst in Italië bleek het weer eens: men kent het product nog nauwelijks. In Europa hebben we eigenlijk geen concurrentie, want bijna niemand heeft de perfecte techniek in huis om een 100% te produceren. Daardoor blijven wij groeien. Onze sterke band met de beste producenten geeft ons een unieke positie.”

Voor meer informatie over de ING Starter van de Maand en The Ecodiamond Company kunt u terecht op:

Contact

Deel deze pagina