Thema's en kennis

Als ondernemer bent u bepalend voor de koers van uw bedrijf. Naast een continue inzet en voldoende ervaring, vraagt dit van u een brede kennis en een nieuwsgierige blik. Wij bieden u kennis en ervaring op het gebied van verschillende ondernemersthema’s: financieel, bedrijfsoverdracht, duurzaam ondernemen, innovatie en internationaal ondernemen.

Internationaal ondernemen

Grenzeloos ondernemen. Vind uw weg in wetten en regels rond export en import. Hoe zit het bijvoorbeeld met invoer- en uitvoerrechten? Kunt u exportkrediet krijgen? En hoe werken internationale betalingen?

Bedrijfsoverdracht

Een bedrijfsovername is een ingewikkeld financieel en emotioneel proces. Hoe vindt u de juiste koper? Wat is uw bedrijf waard en hoe berekent u dat?

Financieel

Hoe optimaliseert u uw werkkapitaal? Wat zijn de voordelen van de standaardbedrijfsrapportage? En wat betekent de invoering van SEPA voor uw onderneming? Wij zetten het voor u op een rij.

Duurzaam ondernemen

Voor de toekomst is het steeds belangrijker dat we verantwoorde keuzes maken. Wilt u bij uw bedrijfsvoering ook rekening houden met het milieu en duurzaamheid? Lees wat u kunt doen om op een verantwoorde manier bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Innovatie

Innovatie is de drijvende kracht achter onze economie. In Nederland doen we niet lukraak uitvindingen, maar we werken er doelbewust naar toe. Waardoor onze baggeraars tot de besten ter wereld behoren. Net zoals onze chipmakers. Om eens een paar voorbeelden te noemen.

Kennis over de economie

Welke economische ontwikkelingen spelen er? De economen van het ING Economisch Bureau houden de ontwikkelingen in binnen- en buitenland scherp in de gaten. Jaarlijks delen zij hun bevindingen in meer dan 100 publicaties. Ook over uw sector en regio.

Evenementen

De ING biedt ondernemers en organisaties de mogelijkheid om aan diverse seminars en evenementen deel te nemen. Zo doet u nieuwe inzichten op die u kunnen helpen sneller en/of eenvoudiger uw eigen doelen te verwezenlijken.