Bestuurswisseling en andere wijzigingen

Voor verenigingen en stichtingen

Heeft u een vereniging of stichting en vindt er een bestuurswisseling plaats? Krijgt u een nieuwe rechtsvorm? Of wilt u bevoegdheden wijzigen? U geeft uw wijziging eenvoudig en snel aan ons door.

Voordat u begint

Lees onderstaande informatie door voordat u het wijzigingsformulier invult: zo kunnen wij u zo goed mogelijk van dienst zijn.
  • Staat uw vereniging of stichting ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK)? Geef uw wijziging dan eerst daar door.
  • Houd uw KvK-nummer en de persoonlijke gegevens (BSN en adres) van het nieuwe bestuurslid bij de hand.
  • Heeft het nieuwe bestuurslid geen Betaalrekening bij de ING? Dan vragen wij om een persoonlijke identificatie bij een ING-kantoor om de wijziging door te voeren.
  • Bepaal of u zelfstandig of gezamenlijk bevoegd bent wijzigingen door te geven. Dit staat in de statuten van uw vereniging of stichting.
Binnen 6 werkdagen na ontvangst van uw ondertekende verzoek ontvangt u een schriftelijke bevestiging van de wijziging.

Heeft uw vereniging of stichting een KvK-nummer?

  • Is het adres van uw vereniging of stichting gewijzigd? En heeft u dit al doorgegeven aan de Kamer van Koophandel? Leest u dan op deze pagina of wij de wijziging automatisch krijgen.
  • Wilt u alleen het correspondentie adres van 1 of meerdere rekeningen wijzigen? Geeft u dit dan online aan ons door.
  • Overige wijzigingen

Vereniging met beperkte rechtsbevoegdheid

Heeft uw vereniging beperkte rechtsbevoegdheid (een zogenaamde ‘informele vereniging’)? Dan kunt u uw wijzigingen telefonisch aan ons doorgeven. Via het formulier geeft u een dag en tijdstip door waarop wij contact met u kunnen opnemen.

Andere wijzigingen bij uw informele vereniging?

  • Adres wijziging doorgeven. Is het adres van uw vereniging of stichting gewijzigd? Of wilt u het correspondentie adres van 1 of meerdere rekeningen wijzigen? Geeft u dit dan aan ons door.
  • Overige wijzigingen.

Checklist bestuurswissel

Bestuurswisselingen zijn er in gradaties: van een functieruil tussen 2 bestuursleden tot het aftreden van het gehele bestuur. Ook het moment verschilt. Met de checklist bestuurswissel weet u wat er komt kijken bij een bestuurswissel.

Bankzaken uit handen geven

Als bestuurslid bepaalt u wie er toegang heeft tot uw Zakelijke Rekening en welke bevoegdheid daarbij hoort. Bij de ING regelt u eenvoudig de bevoegdheden van de gemachtigden. Ideaal als u de financiën laat doen, maar zelf controle wilt houden.

Contact

Deel deze pagina

Actie voor voetbalverenigingen
€ 600 korting op een kassa en betaalautomaat met Contactloos betalen van ING.

Meer informatie