Contact

Deel deze pagina

Inventaris-, Goederen- en Huurdersbelangverzekering

 • Inventaris en goederen in opslag gedekt bij schade en diefstal
 • Mogelijkheid tot meeverzekeren huurdersbelang
 • Garantie tegen onderverzekering
 • Herstel van schade ook ‘s avonds en op zaterdag

Het product

U denkt er liever niet aan, maar het kan gebeuren: schade aan of diefstal van uw inventaris of goederen in opslag. Daarom is er de Inventaris-, Goederen- en Huurdersbelangverzekering van Nationale-Nederlanden.

Kenmerken

 • Inventaris en goederen in opslag gedekt bij schade en diefstal
 • Mogelijkheid tot meeverzekeren glas en huurdersbelang; verbeteringen, veranderingen of uitbreidingen gehuurd gebouw
 • Garantie tegen onderverzekering
 • Herstel van schade ook ‘s avonds en op zaterdag
 • Kosten om schade te beperken gedekt
 • Ook dekking tegen schade door extreme neerslag, bijvoorbeeld schade als gevolg van het instorten van het dak door sneeuwdruk
 • Onderdeel van het Zekerheidspakket

Waarom deze verzekering?

De Inventaris-, Goederen- en Huurdersbelangverzekering is 1 verzekering met 3 dekkingen. Zowel uw bedrijfsinventaris als uw bedrijfsgoederen als het huurdersbelang zijn met deze verzekering gedekt. De verzekering vergoedt materiële schade veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, storm, neerslag, blikseminslag, ontploffing, diefstal en vandalisme.

De Inventarisdekking, wat is verzekerd?

Met de Inventarisdekking verzekert u zich tegen schade aan uw bedrijfsinventaris. Onder inventaris valt alles wat u nodig heeft om uw werk uit te voeren, met uitzondering van bijvoorbeeld auto’s of geld.

De Goederendekking, wat is verzekerd?

Met de Goederendekking verzekert u zich tegen schade aan uw bedrijfsgoederen. Goederen zijn alle handelswaar van het bedrijf, zoals eindproducten of grondstoffen.

De Huurdersbelangdekking, wat is verzekerd?

Met de Huurdersbelangdekking verzekert u zich tegen schade aan uw huurdersbelang. Onder huurdersbelang vallen alle verbeteringen, veranderingen of uitbreidingen die u zelf in een gehuurd gebouw heeft aangebracht. Denk aan bijvoorbeeld tegels of een keuken.

Bereddings- en expertisekosten

Met deze verzekering bent u ook gedekt voor bereddings- en expertisekosten. Bereddingskosten zijn alle gemaakte kosten om de acute schade te beperken. Denkt u bijvoorbeeld aan de kosten van een gebruikte brandblusser. Expertisekosten zijn de kosten van het vaststellen van de schade.

Schadeherstel wanneer het ú het beste uitkomt

Bij deze verzekering kunt u zelf bepalen wanneer er iemand langskomt om schade aan uw bedrijfsgebouw te bekijken of te herstellen. Dit kan ook in de avonduren tot 21.00 uur of op zaterdag van 07.00 tot 17.00 uur. Deze service is gratis.

Wat is niet verzekerd?

U bent niet verzekerd tegen schade die is ontstaan door een aardbeving of overstroming. U bent ook niet verzekerd als u de schade expres heeft veroorzaakt of als u zich roekeloos heeft gedragen.

Onderdeel van het Zekerheidspakket

De Inventaris-, Goederen- en Huurdersbelangverzekering is onderdeel van het Zekerheidspakket.
Naast deze verzekering kunt u nog andere verzekeringen aan dit pakket toevoegen ter bescherming tegen de belangrijkste schaderisico’s in uw branche en beroep. De kenmerken van het Zekerheidspakket:
 • Op basis van uw branche en beroep krijgt u een voorselectie van schadeverzekeringen die belangrijk voor u kunnen zijn
 • U bepaalt zelf welke verzekering u daarvan neemt
 • De dekkingen zijn op elkaar afgestemd, u bent dus niet dubbel verzekerd.
 • U kiest 1 eigen risico voor het hele pakket. Het eigen risico geldt per schadegeval en niet per verzekering.
 • Pakketkorting al vanaf 2 verschillende verzekeringen
 • Dagelijks opzegbaar

Voor wie?

Voor wie is de Inventaris-, Goederen- en Huurdersbelangverzekering?

Deze verzekering is voor ondernemers:
 • Met maximaal 10 werknemers*
 • Met minder dan € 2,5 miljoen omzet
* De eigenaar wordt meegeteld bij het aantal vaste medewerkers. Het maakt niet uit of u parttime of fulltime medewerkers in dienst heeft. Uitzendkrachten en stagiaires tellen ook mee.
Daarnaast kunt u in de branche horeca het aantal verzekerden nog uitbreiden met maximaal 10 oproepkrachten.

Premie

Welke factoren hebben invloed op de premie?

De premie is onder andere afhankelijk van:
 • De aard van activiteiten van uw bedrijf
 • Het verzekerde bedrag
 • Het materiaal waaruit het gebouw bestaat
De Inventaris-, Goederen- en Huurdersbelangverzekering maakt deel uit van het Zekerheidspakket. Als u de premie berekent, dan ziet u alle verzekeringen die u binnen het Zekerheidspakket kunt aanvragen. Een door ING aangeraden voorselectie is aangevinkt, maar u bent uiteraard vrij om de verzekering(en) te kiezen die u zelf belangrijk vindt.

Pakketkorting

Omdat de Inventaris-, Goederen- en Huurdersbelangverzekering onderdeel uitmaakt van het Zekerheidspakket, komt u mogelijk in aanmerking voor pakketkorting. De korting wordt bepaald door het aantal verzekeringen dat u sluit. Meerdere Autoverzekeringen in dit pakket tellen 1 keer mee voor het bepalen van het kortingspercentage.

Aantal verzekeringenKorting
10%
22%
34%
46%
58%
6 en meer10%
 

Heeft u vragen?

U kunt de Inventaris-, Goederen- en Huurdersbelangverzekering (onderdeel van het Zekerheidspakket van Nationale-Nederlanden) direct online afsluiten via ING. Heeft u vragen, bel ons dan op 020 22 888 22. Wij helpen u graag op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Of kom langs op een ING-kantoor.

Voorwaarden

Uw verzekering in het kort

Om u inzicht te geven in de belangrijkste punten uit de polisvoorwaarden, hebben wij deze voor u samengevat. U leest bijvoorbeeld wat de verzekering inhoudt, wat u van Nationale-Nederlanden mag verwachten en wat u moet doen bij schade.

Polisvoorwaarden op maat

De Inventaris-, Goederen- en Huurdersbelangverzekering is onderdeel van het Zekerheidspakket. De polisvoorwaarden van de verzekeringen in het Zekerheidspakket worden voor u op maat gemaakt. Bereken online de premie van uw Zekerheidspakket, dan krijgt u een premie-overzicht én alle polisvoorwaarden direct per e-mail toegestuurd.

Samenwerking met Nationale-Nederlanden

ING vindt het belangrijk om haar klanten een breed assortiment van financiële diensten aan te bieden. Voor het Zekerheidspakket werken wij samen met Nationale-Nederlanden. In de praktijk betekent dit dat de premie wordt geïncasseerd door Nationale-Nederlanden. Een eventuele schadevergoeding ontvangt u ook van hen.

Veelgestelde vragen