Direct Ingaande Lijfrente

 • Gegarandeerde aanvulling op uw inkomen
 • Een gelijkblijvende periodieke uitkering
 • Met 5 korte vragen online uw uitkering berekenen
 • Direct telefonisch een offerte aanvragen en afsluiten

Berekenen en aanvragen

Het product

Heeft u een lijfrentekapitaal dat vrijkomt? Dan zorgt de Direct Ingaande Lijfrente van Nationale-Nederlanden ervoor dat u een periodieke uitkering ontvangt. Een mooie aanvulling op uw pensioen of inkomen.

Kenmerken Direct Ingaande Lijfrente

 • Gegarandeerde aanvulling op uw pensioen of inkomen
 • Keuze uit tijdelijke of levenslange uitkering
 • Zorgt voor gelijkblijvende periodieke uitkering
 • Voor uzelf of eventuele nabestaanden

Zo werkt de Direct Ingaande Lijfrente

Als uw lijfrenteverzekering of pensioenspaarrekening vrijkomt, kunt u dit bedrag in een Direct Ingaande Lijfrente van Nationale-Nederlanden storten. Dit is een levensverzekering die ervoor zorgt dat u een periodieke uitkering gaat ontvangen. U bepaalt zelf hoe vaak u deze uitkering ontvangt: per maand, kwartaal, halfjaar of jaar. De uitkering is een bruto bedrag. Op deze uitkering wordt nog loonheffing ingehouden.

Levenslange of tijdelijke uitkering?

Bij de Direct Ingaande Lijfrente kunt u kiezen voor een levenslange of een tijdelijke uitkering. De levenslange uitkering ontvangt u tot overlijden. De tijdelijke lijfrente ontvangt u over de periode die u heeft afgesproken (bijvoorbeeld 5 of 10 jaar). Als u eerder overlijdt, stopt de uitkering. Het kan zijn dat u dan minder geld uit de verzekering heeft ontvangen dan u heeft betaald. Dat is een risico.

Uw partner meeverzekeren

U kunt zorgen voor uw partner door uw partner mee te verzekeren. Mocht u tijdens de looptijd van de verzekering overlijden, dan ontvangt uw partner een uitkering. Er zijn verschillende mogelijkheden. U kunt de uitkeringen volledig door laten betalen aan uw partner. Of u kiest voor bijvoorbeeld 70% van het oorspronkelijke bedrag. De uitkeringen stoppen na het overlijden van uw partner.

Voor wie?

De Direct Ingaande Lijfrente past bij u als u:

 • Een aanvulling wilt op uw pensioen of inkomen
 • Een vrijkomend lijfrentekapitaal heeft of een pensioenspaarrekening die eindigt
 • Ondernemer bent en uw bedrijf staakt
 • Ondernemer bent en een oudedagsreserve heeft opgebouwd
 • De inkomensaanvulling periodiek wenst te ontvangen

Andere mogelijkheden

U kunt ook kiezen voor de Aanvullende PensioenUitkering van Nationale-Nederlanden. U stort uw vrijkomend lijfrentekapitaal dan op een speciale spaarrekening waaruit u een periodieke uitkering ontvangt.

Kosten

Koopsom Direct Ingaande Lijfrente

U stort eenmalig een bedrag voor de Direct Ingaande Lijfrente. Bijvoorbeeld het geld dat vrijkomt uit een lijfrenteverzekering of bankspaarrekening. Bent u ondernemer en staakt u uw onderneming? Dan kunt u de stakingwinst geheel of gedeeltelijk gebruiken. Dit geldt ook voor uw fiscale oudedagsreserve.
 • Bereken hier uw uitkering

Welke kosten betaalt u?

In uw lijfrente- en kostenberekening vermelden wij de kosten. In uw koopsom zijn de eerste- en doorlopende kosten verwerkt. De distributiekosten betaalt u apart.

Rekenvoorbeeld 1

Stel: u bent 65 jaar en sluit voor 5 jaar een lijfrenteverzekering af zonder dat u uw partner meeverzekert. U betaalt € 50.000. Dit levert u een maandelijkse bruto uitkering op van € 847,39 (Rekendatum 1 oktober 2013).

Rekenvoorbeeld 2

Stel: u bent 65 jaar en sluit levenslang een lijfrenteverzekering af zonder dat u uw partner meeverzekert. U betaalt € 50.000. Dit levert u een maandelijkse bruto uitkering op van €228,17 (Rekendatum 1 oktober 2013).

Voorwaarden

Als u een Direct Ingaande Lijfrente afsluit, is het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Dat kunt u lezen in onderstaande voorwaarden. U leest er bijvoorbeeld een duidelijke uitleg van het begrip begunstigde (diegene die de uitkeringen ontvangt) en andere belangrijke termen.

Heeft u nog vragen over de voorwaarden, neemt u dan gerust contact op met Nationale-Nederlanden op 088 663 06 60. Nationale-Nederlanden is bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Wij helpen u graag.

Samenwerking met Nationale-Nederlanden

ING vindt het belangrijk om haar klanten een breed assortiment van financiële diensten aan te bieden. Voor de levensverzekeringen werkt de ING samen met Nationale-Nederlanden. U sluit de Direct Ingaande Lijfrente bij Nationale-Nederlanden. U ontvangt de uitkeringen ook van Nationale-Nederlanden. De productinformatie die u op ING.nl vindt of telefonisch krijgt, is geen persoonlijk advies. U bepaalt zelf of de gekozen verzekering bij u past. Als u toch liever persoonlijk advies wilt, dan kan dat uiteraard ook. Ook voor advies kunt u contact opnemen met de Klantenservice van Nationale-Nederlanden via 088 663 06 60. U betaalt geen extra kosten en u krijgt geen lagere uitkering via ING.

Financiële bijsluiter

Voor dit product is een financiële bijsluiter opgesteld met informatie over het product, de kosten en de risico's. Vraag erom en lees hem voordat u het product koopt. U vindt de financiële bijsluiter op nn.nl/financielebijsluiters of bel met de Klantenservice van Nationale-Nederlanden: 088 663 06 60 (lokaal tarief). Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Veelgestelde vragen